måndag 24 augusti 2015

Fyra års fängelse?

Barnskötare och misstänkt för övergrepp på barn. Hur i hela världen kan detta hända?

Sverige anser sig på många sätt vara fantastiska. Vi nedvärderar andra länder och tror egentligen inte att något annat land klarar någonting om det inte görs på vårt sätt. Jag har varit med om människor som ska utomlands och därför tar med sig blöjor till sina barn. Vattenflaskor och barnmatsburkar med för vem vet om det finns dit man bestämt sig för att resa!?
Jag har viss förståelse för dem som tar med barnmat om barnet är väldigt känsligt eller allergiskt. Även vatten om barnet bara är någon månad, men när barnet plötsligt går själv utan problem och blivit några år. Vad är problemet? Vi är inte bäst.

Vi är åtminstone inte bäst på att hitta pedofiler och sätta dem i fängelse för min starka gissning är att denne man inte kommer sitta många år i fängelse. Han är ju säkert sjuk eller tycker synd om sig själv på något annat sätt och då ska vi mjäka med honom.

Mannen som nu är misstänkt har arbetat på 26 förskolor. Kan det finnas fler i en kommun?
hd.se
Han har varit runt på ett stort antal förskolor i kommunen och räkna på hur många barn det finns på en avdelning. Han kan ha hunnit med en hel del. Hur i hela världen kan man tillåta någon att arbeta ensam med barn?

Jag inser att det handlar om ekonomi. Ekonomi är alltid viktigast.
Hur kul är det för andra män i samma bransch? Ska de alltid känna sig misstänkta?
Hade jag varit man och arbetat inom skolverksamheten, speciellt hos mindre barn, hade jag vägrat att vara ensam med barnen på exempelvis sovstunder. "Ingen rök utan eld"- hur många har inte hört det uttrycket?

Detta är en katastrof för en hel kommun med väldigt många utsatta barn och föräldrar som har svårt att hantera detta. Den enda lösning jag kan se på detta problem är att ingen någonsin ska vara ensam med barn för sannolikheten att de samarbetar i ett sådant här brott är minimal.

Tankarna går till alla de barn som blivit utsatta samt deras anhöriga.
De finner säkert tröst i att denne man är ute inom fem år.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=6237459