onsdag 12 augusti 2015

Ja, jag vill avkriminalisera prostitution.

Sydöstran gör det idag igen! SVT igår.
Jag får egentligen tacka för uppmärksamheten men lägger det helt och hållet på den uppenbara nyhetstorkan som finns i sommar. Sydöstrans skribent klarar inte att stava mitt namn rätt som vanligt men jag gissar på att det är ren illvilja då det är samma journalist som anmäldes förra året då han valde att hänga ut delar av min familj i en artikel som handlade om mig och mina åsikter.
Kan gissa mig till en spydig omnämning av deras ledarskribent med men jag kan göra som så många andra och skylla på att han är en vit arg medelålders man. Han måste ju reta sig på någon!

Ja, jag vill avkriminalisera prostitution. Jag tror det är det bästa för de kvinnor, för oftast är det kvinnor, som hamnar inom detta. Många gånger är det inte frivilligt och många gånger kommer de aldrig ur det. Då det är olaglig att köpa sex finns det ett intresse av att göra det i skymundan och trots att det idag bara är ok att sälja sex i Sverige, sker det många gånger i det fördolda.
I det fördolda kan du inte ringa polisen eller skrika på hjälp.
I det fördolda har du ingen som hjälper dig när du är utsatt och risken finns att de kvinnor som finns här lever ett fruktansvärt liv.

Just på grund av detta vill jag att även sexköpet ska avkriminaliseras. Jag anser att det är bättre för den som säljer sex både av hänsyn till sjukdomar, säkerhet och sociala rättigheter. Då det fortfarande än idag finns prostitution borde det bevisa att det nuvarande systemet inte fungerar och jag ställer mig därför helhjärtat bakom alla de organisationer som nu går i bräschen för en förändring.
Amnesty, Human Rights Watch, WHO, RFSL och FN; Stå på er!

svt.se
Av alla de som säljer sex finns det garanterat de som vill göra det. Det finns lika garanterat många som inte vill göra det och min tanke är inte att någon arbetslös i framtiden ska tvingas in i denna bransch eller att det är något som Arbetsförmedlingen skulle stå för. Det är för de människor som redan finns där och hamnar där i framtiden. Om de kan sälja sin kropp på ett ställe dit köparen kan komma utan att riskera polis och fängelse, behöver de inte ta sig till sjaskiga hotell eller gränder. Säljaren kan vara på ett ställe där denne är trygg och ha människor runt sig.
Jag ser inga nackdelar med detta.

2012 var det en enda person som fått ett fängelsestraff på grund av den sexköpslag vi har. EN enda person på tretton år. Kan lagen då räknas som effektiv?
Enligt mig, nej. Hjälper lagen den som säljer? Nej.

Danmark, Irland, Frankrike och Storbritannien har tittat på vår sexköpslag. Norge och Island har infört den. Fem tunga organisationer går tvärtemot.
Jag vet vilket av detta som känns bäst för mig.
Jag tror på den enskilde individen.

Och för övrigt Sydöstran:
Ja, jag tycker Red Light District är mysigt med sina små gränder, gamla arkitektur, alla kanaler och röda lyktor. Notera alla papegojor i träden där! Jag älskar denna liberala stad som så öppet tror på varje enskild individ.
Ja, jag är för aktiv dödshjälp för jag tycker bland annat att vi behandlar djur bättre än människor.
Ja, jag vill även avkriminalisera vissa droger och detta debatterade jag i Radio Blekinge förra året om journalisten nu missat det. Jag anser Portugal vara föregångare.
Och till sist:
Ja, jag vill förbjuda tiggeriet.

Nyhetstorka är vad det är och även om mitt namn är felstavat eller texten inte stämmer så är jag tacksam för att mina familjemedlemmar denna gång inte hängts ut för det är ett riktigt dåligt slag under bältet. Jag är jag och står för mina åsikter. Min familj kan inte hjälpa hur jag tänker eller vad jag tycker.

Och jag ber media (och alla vänner som hör av sig) om ursäkt på förhand. Jag har ingen möjlighet att prata i telefon dagtid för är jag med barnen är jag med barnen. Nu har jag även börjat arbeta igen och tänker inte gå med en mobil klistrad på mig, den ligger i en bänk för om media inte har förstått det gör barn som vuxna gör, inte som vi säger till dem.
Får inte mina elever ha sin mobiler, så har inte jag min heller.

http://emiliepilthammar.blogspot.se/2015/08/dags-att-gora-prostitution-lagligt.html
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/blekinge/pilthammar-vill-se-laglig-prostitution
http://www.sydostran.se/blekinge/pilthammar-vill-avskaffa-sexkopslagen/
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/amnesty-avkriminalisera-prostitution
http://www.sydsvenskan.se/varlden/amnesty-redo-gora-sexkop-lagliga/
http://www.dn.se/nyheter/varlden/amnesty-ska-verka-for-avkriminaliserade-sexkop/
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/brottochstraff/article18261378.ab
http://www.petraostergren.com/
http://www.amnestypress.se/artiklar/reportage/25678/pride-hard-kritik-mot-sexkopslagen/