måndag 31 augusti 2015

Den felaktiga diskussionen.

Flyktingarna dör på Medelhavet och i Sverige blir det en tudelad debatt.
Det bildas två läger men jag saknar det tredje.

När alla älskande människor som gör allt för alla utsatta människor genom att visa det på Facebook, som lägger upp bilder på drunknade barn och som skenheligt godhjärtat berättar allt de önskar att alla andra gjorde, då undrar jag vart moralen tagit vägen.
Helt ärligt, hur i hela världen är man funtad när man lägger upp bilder på döda barn på Facebook? Har de frågat föräldrarna om lov? Vet de vilka föräldrarna är? Eller de anser att det är ok att exponera dessa barn i någon sorts kamp för att alla människor i hela världen ska få flytta in i Sverige? Det är drunknade barn i Medelhavet! Hade de gjort likadant om barnen drunknat i vårt land? Som en uppdatering för att föräldrar ska bli mer uppmärksammade på var deras barn befinner sig? Nej, jag skulle inte tro det.

Här ligger nämligen debatten. De människor som berättar vad viktigt det är att hjälpa dessa människor. De har dessutom en förutfattad mening om att det bästa sättet är att låta alla komma till Europa och helst Sverige. Facebookstatusar läggs upp om att inga barn ska behöva skickas tillbaka över Medelhavet. Vilken verklighet lever man i då?
Skicka tillbaka dem i en söndervittrande båt? Inlåsta i lastutrymmen?
Nej, verkligen inte för detta är människor. Jag hade inte ens gått med på det om det var djur. Varför hitta på och insinuera idiotiska saker som att någon vill göra så?
svt.se
Jo, för att man inte kan se något annat sätt att föra denna debatt på och jag anser det fullkomligt smaklöst. Eller, det kanske är den nye given? Att lägga upp döda släktingar, vänner och andra anhöriga på Facebook?
"En bild på kanelbullarna vi bakade igår och sedan en bild på min kusin som dog i en bilolycka innan idag - från kraschen" Vilken morbid verklighet.

Antingen älskar man allt vad invandring heter och vägrar se några problem alls med integrationen. Bostadsbristen och ekonomin ser man inte heller. Människor ska bunkras i asylboenden så att samvetena på hyllarna dämpas. Säger du emot så kommer de berätta vad bra detta är för Sverige, hur utbildade de som kommer är och vad mycket det tillför vårt samhälle. Att de många gånger har tragiska upplevelser bakom sig och behöver hjälp att bearbeta detta, det glömmer hyllarna. Att de behöver bostad, lära sig vårt språk och skaffa ett arbete, det glömmer hyllarna. Alla som sedan inte håller med får frågan om de verkligen är för assimilering? Ska de inte få ha sin egen tro och egna traditioner? Måste de verkligen bli "svenskar"?

Ja, de som anser att alla som kommer hit ska assimileras, de står för det andra lägret.
Jag står i det tredje, icke befintliga. Jag anser att vi ska hjälpa så många människor vi kan här utan att hymla med statistik om vilken utbildning dessa människor har. (Det genomsnittliga antalet år för en asylsökande från Syrien är 6,6 år och från Eritrea 3,4 år. Med deras standard.) Utan att hymla med att det finns problem och det är just det, för hyllarna finns det inga problem! Inga alls! De ser inte att allt kostar pengar, de vägrar nämligen öppna ögonen så mycket. Men det är så i ett fungerande samhälle, allt har sitt pris. Att sedan begära att dessa människor ska ta seden dit de kommer, är det verkligen för mycket begärt? Jag är inte för assimilering, vilket i princip betyder att de ska glömma sin egen bakgrund och tro för att helt ta till sig vår. De får självklart hylla vilken Gud de vill, äta vilken mat de önskar och klä sig som de vill. I sitt hem. Varför ska det tvingas på alla andra? Ja, vi har religionsfrihet men vem är den för? Den som skriker ut sitt budskap i ett minaret eller den som tvingas höra på det men inte vill?
Ja, jag vet. Hyllarna säger att vi har kyrkklockornas klang och jämför detta, men klockorna talar inget språk och kristendomen kom hit med Ansgar för cirka tusen år sedan så känns det olustigt att höra det ljudet: bosätt dig inte vid en kyrka alternativt välj inte ett kristet land att bosätta dig i.

Hyllarna säger att pengar inte kan diskuteras i detta läge. Det handlar ju om människor! Som jag ser det hade inte diskussionen om invandringen funnits om alla som kom hit betalade för sig. Hade bara kvotflyktingarna fått allt som idag ges till alla men övriga, som de som kom hit och sökte asyl i ett privatjet, fått betala för sig själv hade diskussionen inte funnits. När det inte fanns fler bostäder lediga i en ort hade de inte haft någonstans att bo och hade därför blivit tvingade att flytta dit där bostäderna fanns. Integrationen hade garanterat blivit bättre enbart genom detta men nej, här anses alla som söker asyl vara offer oavsett om de kommer hit under en lastbil eller med ett privatjet.

Hyllarna ser inte barnen som till slut, efter många om och men, har tagit sig till Sverige för att börja i en svensk skola och få kamrater. Barn överbygger nämligen språkhindret vi vuxna möter. Hyllarna ser inte när dessa barn hämtas av en buss på kvällen och skickas till ett nytt ställe utan att få säga hej då till det liv de haft för en stund. Hyllarna ser inte klasskamraterna i skolan som undrar vart deras nyvunne vän tagit vägen. Vi kan alltså inte ge de människor som redan finns här ett värdigt liv men vi ska ändå välkomna ännu fler.

De drunknade barnen i Medelhavet på Facebook, de drunknade för att de fått en vision om att allt blir bra om de bara tar sig hit. De får veta att bara de sätter sina fötter i Europa och helst i Sverige så ljusnar framtiden, så de chansar! DE chansar med sina egna och sina barns liv. De chansar för att de inte får den hjälp de behöver i sitt hemland eller i omgivningen.

Dessa människor flyr IS och krig så varför i hela världen sätter vi inte in marktrupper och plockar väck dessa terrorister istället!? Nej, hyllarna tycker vi ska hjälpa terroristerna och ge dem rehabilitering och ett arbete här i Sverige istället. Jo, för arbeten växer ju verkligen på träd för alla de som studerat, arbetat och skött sig här under tiden som terroristerna halshögg barn, våldtog kvinnor och mördade oskyldiga i civilbefolkningen. Hade IS tagit sig in i västra Europa och börjat mobilisera så hade offensiven skett omedelbart vilket gör den stora frågan till: Varför görs det skillnad på människor och människor?

Döda barn har blivit ett slagträd för människor som inte har någon ryggrad alls.
I Syrien är det IS som lägger upp bilder på döda barn. I Sverige är det hyllare från två läger på sina Facebooksidor. Vilken sjuk värld vi lever i.

Alltså: "Alla ska få komma till Sverige" vs "Människorna ska inte komma hit". Varför inte "Hjälp de vi kan här, men resten i sina hemländer med omnejd".
Någonstans gick smärtgränsen.

http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Integration/Utbildningsniva/
http://www.svt.se/nyheter/ministrar-vill-ha-extra-eu-krismote-om-flyktingkrisen