fredag 14 augusti 2015

Putin putut.

Mitt mål för väldigt många år sedan att bli utrikesminister. Jag hade visserligen vanliga drömyrken med men just det stod alltid på topp. Jag har alltid gillat Carl Bildt, även hans fru, och gillade honom på posten. Jag inser idag att det förmodligen hade blivit en total katastrof för Sverige om jag någon gång hade hamnat där för det där med diplomati, det är inte min sak. Jag anser att saker som är svarta är just det. Är något vitt så är det så oavsett vilken vinkel någon väljer att titta på det ifrån.

Varför i hela världen skulle vi fjäska för ett land som Ryssland?
Tack och hej, försvinn. Det är ett land som totalt saknar allt vad mänsklighet heter. De respekterar inte några konventioner och kör alltid sitt eget race. De bryr sig inte om vad några andra länder tycker eller tänker utan väljer helt sonika att gå sin egen väg. Självklart är det inte fel att göra det i vissa saker men att gå på en konservativ linje och börja dela upp människor efter vilka de älskar, det är fel. Hade världen stilla och tyst tittat på om detsamma hade skett i USA? Så gör Ryssland med allt.
svt.se
Det känns som om världen backar och tillåter detta land med Putin i spetsen, att göra vad de vill bara det inte ska bli krig. Jag vill verkligen inte att det ska bli krig men hoppas verkligen att om det någon dag skulle komma, resten av världen hjälper till. Rädslan är att det som skulle hända liknas det som sker i Syrien. Världen sitter och tycker synd om dem, erbjuder dem med pengar att fly för en tillfällig fristad och sedan skriver en hel hög med patetiska människor här om vad fruktansvärt det är, lägger upp bilder på hur hemskt det är i kriget och anser att allt hade blivit bättre bara alla kom hit. Jag blir rädd. Hade situationen varit den omvända, hade vi alla fått fly till Syrien och fått en rad med förmåner såsom att exempelvis tryckas ihop på ett asylboende?
Resten av världen hade tyckt synd om oss.
Stackare.. tack.
Det hjälper verkligen.. tack.

Jag hade velat att resten av världen kom hit och hjälpte oss med ryssarna för vårt försvar är totalt nerplockat och förstört. Jag vill ha ett starkt försvar enbart för att sådana som Putin ska förstå att vi inte bara tänker stå här och se söta ut viftandes på en flagga i många färger. Vi kommer försvara oss.
Hoppas jag.

Margot Wallström håller en tuff attityd utåt även om det inte hjälper alltid. Så Moderat jag är så tack för att du står på dig. Vik dig aldrig varken inför detta land eller några länder som köper vapen. Mer dubbelmoral kan jag inte tänka mig.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/narmare-500-ton-vasterlandsk-mat-forstord
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/putin-forbjuden-utlandsk-mat-ska-forstoras
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/ryssland-bekraftar-utvisad-svensk-diplomat