onsdag 5 augusti 2015

Är det detta som är demokrati och yttrandefrihet?

Sverige har yttrandefrihet. Det innebär att du får tycka vad du vill.
Sverige har även pressfrihet och tryckfrihet. Varje företag får även ha sina egna regler för vad som får sättas upp i exempelvis deras lokaler så länge de följer svensk lag.

svt.se
Vad jag har sett och utläst, är inte detta hets mot folkgrupp då man helt omöjligt kan säga att EU-migranter eller tiggare är en folkgrupp. EU-migranter är alla som kommer hit från ett annat EU-land och med tanke på att vi har fri rörlighet borde de inte kallas för migranter. I allmänt tal brukar dock detta vara benämningen för de människor som kommer från fattiga EU-länder för att sedan bygga tältläger och tigga pengar. De är visserligen en grupp med människor men då de inte är homogena på det sätt att de alla är från samma land bör det inte vara hets mot folkgrupp då "folkgrupp" mer är beteckningen för en grupp med människor med samma etniska bakgrund. Om media syftar på att alla dessa människor är rumäner så borde de istället benämnas som det.

I min värld är det vänsterfolk med sina vänner de gröna som väljer att använda sin fritid åt att riva ner reklam från ett politiskt parti som de inte sympatiserar med. Ok, de ansåg att reklamen sverigedemokraterna hade satt upp var fel. Varför bete sig illa för det?
Tack vare deras "insats" fick partiet nu ännu mer uppmärksamhet i media.
Jag är sannerligen inte glad i alla delar av detta partis politik men jag skulle aldrig bete mig så illa för jag tror på det som kallas för demokrati.
Det måste vara skrämmande för detta folk att partiet dessutom har väldigt nära till att bli Sveriges största parti. De har ökat i varenda val och i alla undersökningar trots att deras affischer rivs ner och att de ständigt pratas ner. Det kanske är dags att göra tvärtom?

Istället för att högljutt protestera, var tysta. Säg ingenting så att det inte blir mer i media.
Jag tycker SL gör helt rätt som satte upp affischerna för de ska behandla alla på samma sätt. De ska inte göra skillnad och jag blir bestört om de idag ändrar den policyn. På bilderna på SVT ses en mängd unga personer som säger att rasism inte ska spridas av SL. Nej, att tycka något om tiggare är inte rasism för mig då det inte är en homogen grupp. Talare under kvällen upprepade samma budskap och den första talaren kom från Unga romer. Anser han själv att alla tiggare är romer? I så fal undrar jag varför de kallas för EU-migranter.

Från Linje 17s facebooksida.
En mängd organisationer var representerade på demonstrationen som hölls igår. Jag ska snabbt peka på vilka de är:
Planka.nu: Har som sitt stora mål att all kollektivtrafik ska vara gratis och uppmanar alla till att inte betala för sig när de åker kollektivt. Inte lite förvånande startade denna grupp genom en samling människor från: Syndikalistiska ungdomsförbundet.
https://planka.nu/om-plankanu/
https://suf.cc/
Revolution Poetry: Tar sig fram genom dikter (kan ju undra varför de var och rev ner affischer då) men alla dikter på deras sida är klart vänsterorienterade med ämnen som bland annat att USA är hemskt och att medelhavet inte är bra för alla, att inga människor är illegala.
https://www.youtube.com/channel/UCzmhsBf6wZU940nwVFrcikg
Linje 17 mot rasism: Jag låter bilden tala för sig själv.
https://www.facebook.com/linje17motrasism
Allt åt alla: Beskriver sig som en revolutionär grupp. (Vänster)
https://alltatalla.se/om
Daniel Poohl och hans polare på Expo kommer så länge de lever aldrig granska någon av de ovanstående grupperna men min snabba sammanfattning av dessa grupper är att de är samlingsplatser för unga vuxna som är vilse i livet och som inte ser styrkan i att alla fåglar inte
sjunger likadant. De tillhör urtypen för "Alla är lika"- bara de tycker som vi.

Demokrati är det viktigaste Sverige har så ogillar du budskapet: gå förbi.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/stockholm/demonstranter-stormar-tunnelbanestation
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/stockholm/stor-demonstration-mot-sd-reklam