måndag 3 augusti 2015

Djurens Rätt, var håller ni hus?

Råttor används nu för att röja minfält. Jag är imponerad!
Risken finns dock att det är en hel del råttor som inte klarat sig under sitt uppdrag. Inte nog med det fick de inget val från början då de endast är fyra veckor när experimenten påbörjas. De tvingas lukta på sprängmedel.

Råttor röjer minfält i Afrika och kan även lukta sig till TBC-bakterier hos människor. Jag skulle vilja påstå att det är fantastiskt även om det är så att det blivit såhär på grund av djurexperiment.

svt.se
Jag ä en djurvän och skulle inte ens slå ihjäl en spindel. Jag släpper ut dem och lär barnen att göra detsamma då vi inte har några farliga djur i Sverige. En gång blev jag biten av en spindel men det är ingen fara då de inte är giftiga. Jag är inte heller rädd för några djur och har aldrig varit. Mer fascinerad och sedan jag var liten har jag istället jagat djuren för att få en bättre titt. Just spindlar var alltid en favorit vilket gör att jag kan en hel del onödiga fakta om dem.

Djurexperiment kan för mig delas in i två delar; humana och icke humana. En av de icke humana är dem där det används större djur för onödiga saker och där till räknas exempelvis smink.
Jag tycker det är onödigt att utsätta några djur för detta och anser istället att de som nu vill ha just det sminket kan agera testdockor själv. Till de human finns dock exempelvis experiment som kan skapa vaccin eller andra saker som kan rädda alternativt minska mänskligt lidande. Det kanske är hemskt att jag värderar dessa djur lägre än människor men så är fallet.

Djurens Rätt är för mig en av alla de organisationer som endast bryr sig när det lönar sig för dem. Har någon hört dem protestera mot dessa råttors hemska arbetsmiljö? Jag har det inte.
Jag anser dock att dessa råttor gör ett väldigt bra och viktigt arbete.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/rattor-rojer-minfalt