lördag 22 augusti 2015

Dags för samarbete?

Migrationsfrågan anses nu viktig och tankar finns på ett samarbeta mellan S och M inom detta.
Nedan kommer min åsikt:

Absolut inte!
Anser Socialdemokraterna att Moderaternas politik är bra så självklart, de får gärna rösta som oss men överenskommelser hoppas jag verkligen de styrande förstår felet i. Sedan DÖ, Decemberöverenskommelsen, finns det enbart ett parti som vunnit på överenskommelser och det är Sverigedemokraterna. Jag röstade på Moderaterna för att jag anser mina åsikter över lag stämma bäst med detta parti. Jag röstade inte på Socialdemokraterna och absolut inte på Miljöpartiet. Varför ska vi låta deras katastrofbudget styra vårt land?

Jag är inte intresserad av ytterligare en överenskommelse som enbart kommer sänka mitt parti. Jag tycker Moderaterna ska ta tag i sina gamla rötter och se hur tänket var i början på nittiotalet. Situationen då kan ändå inte ens liknas vid den som finns idag.

lansstyrelsen.se
Om man ska prata migration måste man tala om volymer och jag ser inte det som något märkligt alls. Ska en skola byggas talar man om hur många elever som ska gå där. Min hemkommun har nyligen byggt nya förskolor, då diskuterar man antalet avdelningar och hur många barn som ska gå där. Detsamma gäller äldreboenden. Ska jag iväg med familjen får vi beräkna hur mycket fika vi ska ha med oss och detsamma gäller vid skolutflykter. Varför i hela världen kan man inte då diskutera hur många det får plats i Sverige?
Jo, vi har mycket mark och skog men ingen förväntar sig att Sverige helt plötsligt ska bygga tältläger i djupaste Småland för att placera ut asylsökanden.

Självklart för alla borde vara att diskutera hur många fler människor Sverige klarar av på grund av den extrema bostadsbrist vi befinner oss i, platser i skolor och förskolor, tolkar, psykologer och socionomer. Människorna som kommer är inte djur som inte tycker eller tänker någonting. De är precis som oss, de mår dåligt över hemska händelser de sett men får de hjälp? Nej.
De behöver prata med någon men nej, det finns det inte tid för. Vi antar att de ska vara nöjda bara de sitter på ett asylboende och tittar.

Ska vi ta hit människor måste vi först se till att de får ett humant liv här. Anser man att systemet idag är fungerande och tycker att gränserna i princip ska vara öppna tycker jag att man ska upplåta sitt hem åt dessa personer.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/s-och-m-oppnar-for-samarbete-om-migration