söndag 9 augusti 2015

Ditt val att dö?

Läkare ska inte döda och präster inte viga homosexuella.
Eller?

Jag anser dessa påståenden vara mer lika än vad det låter som. Aktiv dödshjälp är ständigt på tapeten för mig och jag anser att det ska införas i Sverige men jag tänker likadant som med präster. Jag anser inte att präster ska tvingas viga homosexuella om det är emot deras religiösa tro. På samma sätt tycker jag inte att läkare ska tvingas ta ett liv om de absolut inte vill detta. Jag vill dock att möjligheten ska finnas och aktiv dödshjälp är för mig något väldigt positivt.
Det innebär att nästa liv kan starta tidigare och att lidandet i detta är över.

aftonbladet.se
Jag är inte på något sätt emot att homosexuella gifter sig och ser inget problem alls med det. Kärlek är kärlek och om det är mellan en man och en kvinna, två män eller två kvinnor spelar mig absolut ingen roll. Jag har inga problem med att de skaffar barn heller. Jag anser dock inte att en präst som anser det vara helt fel ska tvingas till att viga dessa och det av den anledning att den regeln har tillkommit. Så många homosexuella människor i Sverige är det inte som gifter sig så jag tror inte det skulle vara ett problem att tänka så.

Min tro säger mig att mitt liv kommer fortsätta i en annan form den dag jag lämnar detta livet. Jag kan inte veta att det verkligen är så men det är min förhoppning och en tröst. Jag tror människor som trivs bra ihop i detta liv även kommer göra det i nästa, själarna följs åt. Precis därför anser jag att läkare i Sverige ska tillåtas hjälpa människor att ta ett steg vidare. Om en vuxen person själv bestämt sig för att de inte längre vill leva, då ska ingen hindra dem. Istället för att hoppa framför ett tåg eller ta sitt liv på något annat drastiskt sätt, främst för de anhöriga, borde en läkare kunna ge en spruta eller tabletter så att man fick somna in. Jag anser inte att läkare ska tvingas till det och det är för att det är något som i så fall tillkommer till deras yrke som det är idag. Min övertygelse är dock att det finns de läkare som tycker det är ok, även om alla inte gör det, och deras förbund är emot det.

Jag anser att Sverige ser på aktiv dödshjälp med dubbla budskap. Det är nämligen så att om någon säger att de inte vill leva längre och helt abrupt slutar äta, så låter man denna människa passivt ligga och dö. Man tvångsmatar inte den som vägrar så dessa personer dör till slut. Långsamt. Humant?

Så många äldre som inte längre vill leva, som inte vill stanna kvar här, men som inte har något val. De sitter på ett hem eller i sitt eget boende och bara väntar. Människor som fått sjukdomar de inte kan bota, de tvingas vänta. De drogas ner för att inte känna smärta istället för att de ska få ta ett värdigt farväl av sina anhöriga och vänner. Jag tycker det är inhumant och fruktansvärt. Det sista slutgiltiga beslutet varje person har får inte dessa människor ta själv.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/han-far-inte-do