torsdag 20 augusti 2015

Nyhet?

Många likes/gilla. Tummen upp på den.
Statusar som ger många likes. Ok.
Jag förstår att en privatperson tycker att det är roligt men jag undrar hur framtiden kommer att se ut när det helt plötsligt är så att många likes automatiskt ger en plats i svensk medias största organ.
Är det verkligen så viktigt att media måste ta upp det?

Jag har inte tittat på tjejens instagramkonto och har inte sett filmerna hon lägger upp så det handlar egentligen inte om det. Jag tycker dock att det den sista tiden är så att sådana här nyheter får mycket medial uppmärksamhet och jag anser det inte ens vara nyheter.

Den stora frågan jag ställer mig är då om det är jag som är gammalmodig eller om det är media som är ute och seglar. Hur kommer framtiden se ut? Blir det förstanyheter när någon lagt upp en rolig bild med många likes? Eller en film?

Nyheter är för mig det som räknas ha ett viktigt nyhetsvärde. Det innebär för mig mest "hemska" saker såsom krig och olyckor men även väder och politiska saker. Större förändringar i vårt samhälle eller kommande skeenden såsom stjärnfallen härom dagen. Vad en tjej från storstan, såklart, gör för småfilmer om kulturkrockar hon stött på ser jag ett visst värde i men inte så mycket att det platsar som en stor nyhet i SVT.

Det får vara jag som är gammalmodig men jag anser det fel.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sodertalje/ronnatjej-driver-med-kulturkrockar