onsdag 30 december 2015

Ett dystert 2016.

Inte ens de socialdemokratiska väljarna tror på regeringen och framtiden. Känner de då att förtroendet finns för att fortsätta?

Sifos sista undersökning visar att de flesta människorna i Sverige tror att framtiden ser dyster ut. Löfven väljer att säga tvärtom på frågan om varför det är såhär.

Gällande arbetslösheten och skolan tror nästan hälften att det kommer bli sämre. Sjukvården, ekonomin och integrationen är andra saker som Sverige befolkning, dessutom mer än hälften, tror kommer försämras. Är någon förvånad?
Samtidigt ökar förtroendet för Sverigedemokraterna.

Ska vi då titta på vad som är viktigast i ett samhälle?
Ska jag rabbla några av de saker, förutom ekonomin, som jag anser vara viktig så är det just skolan och vården. Skolan på grund av att det är det enda sättet att stoppa utanförskap och vården för att alla någon dag kommer att behöva den. Den dag man blir sjuk vill man ha hjälp direkt och inte tvingas vänta på grund av att belastningen är för stor. En ursäkt om att det finns andra som faktiskt behöver hjälp är lam.

Om människor då anser att vård, skola och integration fungerar i Sverige. Vad gör de för att visa detta? Som jag ser det är det väldigt enkelt. Man ser till att regerande partier förstår att de inte är det enda alternativet och rösten går till ett annat parti. Detta för att visa sitt missnöje och jag har full förståelse för det. Det Sverige vi ser idag fungerar inte.
svt.se
Vi har blivit ett land som blundar för problemen och regeringen är de första att sätta på skygglapparna. Det kommer bli sämre resultat i många skolor då lagen säger att skolgången ska vara likvärdig men där klasserna baseras på ålder och inte kunskap.
Nyanlända får en viss provtid för att introduceras men sedan ska de helst vara i klassrummet med jämnåriga enbart för att de är jämnåriga och inte för att de är på samma kunskapsnivå. Vi har redan sett flaggorna i vården och inom tandvården på grund av alla människor som kommer till Sverige och har en mängd rättigheter som de sedan inte behöver betala för.
Sverige klarar detta på ett sätt, ja. Vi klarar det till en viss volym sen kommer kvaliten och väntetiderna drastiskt förändras.
Vad ska regeringen göra åt det?

Socialdemokraterna och miljöpartiet har verkligen visat var skåpet ska stå. Lite där, där, där och här. Lite överallt. De tänker i alla fall inte berätta vart. De är totalt förvirrade och påstår nu att nästa år kommer bli fantastiskt!

Det ska bli mycket intressant att se vad kommunerna tycker när alla nyinflyttade med början nästa år, då de då blir kommunerna ekonomiska ansvar och inte statens, tycker om socialbidragen. De kommer nämligen att skena. Om du har hundra kronor men får utgifter på 110 kronor kommer du behöva skära någonstans eller höja skatten.

Alla pratar om hur rädda de är för hur det politiska Sverige kan se ut efter nästa år. Som jag ser det kan det omöjligt bli värre än vad det är just nu. Sverige är ett skepp utan kapten.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sverige-pa-vag-at-fel-hall-enligt-valjarna