fredag 11 december 2015

Ungdomar till salu.

Hur mycket får jag betalt?
Det var den vanligaste frågan från de som ville bli familjehem berättade media för cirka ett halvår sedan. Anledningen var att kommuner gick ut akut och vädjade om att fler skulle vilja bli familjehem. Människor strömmade till och nu visar det sig att socialen inte ens hinner utreda alla hemmen innan de får ungdomar som bor hos sig. Det var det här med barnets bästa..

Halmstad.se
Vad är barnets bästa?
Jag betvivlar att det är alla de familjehem som har kommit till på sistone. Tro mig, jag tycker det är jättebra att många vill bli familjehem men risken är att vi hamnar i dåtiden. Vad ska vi göra när de ungdomar som farit illa börjar berätta och stämma staten?

Att bli familjehem är inget beslut man tar över natten. Det krävs mycket tänkande innan och även om man varit säker kommer det mycket prövningar när alla kontakter ska till. Bara frågan om hur mycket man tjänar visar på vad man bryr sig om egentligen. De ungdomar som nu anländer till Sverige utan en vårdnadshavare, för de kommer inte ensamma trots att media säger det utan de kommer med en annan släktning eller vän. Dessa ungdomar placerar vi nu ut i oprövade familjehem som med all sannolikhet inte alltid gör detta för att de vill hjälpa. Många gör det för pengarna de tror de ska tjäna, uppmärksamheten från alla andra vad godhjärtade de är eller varför inte för att ha någon som hjälper till hemma!?

De som seriöst inte har tänkt på att bli familjehem innan alla dessa människor som kommer, borde inte få vara det heller. Barn och ungdomar behöver människor som bryr sig och inte människor som ser dem som en inkomstkälla. Min uppfattning är nämligen att det är helt fel sätt att se på detta. Man kan inte betala människor för att bry sig.

Alla de som nu är familjehem, var höll ni hus innan?
Detta är ett klart steg för att visa att vårt system inte längre fungerar. Vart ska vi göra hän alla dessa människor!? När man inte längre kan upprätthålla säkerheten, vad ska man göra då?

Jo, man måste låta stänga till så att övriga Europa tar det ansvar de ska ta. Detta håller helt klart inte i längden och vi vill ju dessa människors bästa. Eller?

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vast/anmaler-sig-sjalva-1