söndag 20 december 2015

Ett meningslö(s)t jultal.

Stefan Löfven ägnade hela sitt jultal åt saker som han tror ska vinna några väljare tillbaka och min undran är vart de lokala socialdemokraternas reaktioner är då hans tal inte kan räknas som något annat än populistiskt.
Ett populistiskt tal fullt av floskler.

Vårt samhälle ska drivas framåt på solidaritet och gemensamma lösningar.
Precis samma gemensamma lösningar som han tidigare inte tagit i sin mun då fel människor, i hans ögon, har föreslagit dem. Löfven tror på alla människors lika värde.
Ok. Vem gör inte det?
Jag anser ju dock inte att vår statsminister lever efter vad han själv säger då han konsekvent vägrar att ens diskutera olika frågor med människor som han anser inte ha rätt åsikter.
Åsikter han själv delar när han blir tvingad. Är då alla människor lika mycket värda?

Löfven nämner hur hemska bränderna mot asylboendena är. Jo, vem tycker inte det? Av alla människor jag stött på är det inte en enda som tycker att mordbrand är något bra men gäller detta då, enligt statsminister, den tredjedel som bor på boende och själv tänder fyr?
De nämndes nämligen inte.
Vi ska bemöta hat och rasism.
Jo, vem tycker inte det?
Frågan blir då om det gäller allt hat eller bara det som enligt honom själv anses vara "rätt". Rasism har jag visserligen stött på men ytterst sällan. Att anse någonting vara politiskt fel är nämligen inte rasism. Inte att kritisera trovärdigheten i ett "historiskt" program heller. Rasism är när du dömer ut en hel grupp människor utefter vad de är och inte efter vad de gjort. Det medverkar regeringen med dagligen men det räknas tydligen inte.
svt.se
Jag anser vi ska motverka all form av rasism och den som tydligast syns, även om media ständigt väljer att inte skriva om det på grund av vilka utövarna är. Antisemitismen som sprider sig är fruktansvärd. Den nämndes dock inte.

Fler människor ska arbeta. Fler bostäder byggas. Skuggsamhället ska förebyggas.
Grattis! När ska detta ske?
Imorgon?
Enligt Löfven minskar arbetslösheten, speciellt ungdomsarbetslösheten.
Jag kan ingen täckande nationell statistik men i Blekinge minskar det för ungdomarna. Det ökar trots det i det totala på grund av alla människor som kommit hit utifrån. Jag har ytterst svårt att se att skillnaderna skulle vara stora på andra ställen i Sverige men statistik är ju till för att luras med många gånger.

Statsministern talade i sitt jultal om vikten av hårt arbete. Till skillnad från LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson har visserligen Löfven arbetat lite med ett "vanligt" arbete men med tanke på att han har en förmåga att lägga över sina egna fel på andra så gäller detta förmodligen, på samma sätt som hans naivitet, alla andra medborgare.

Han lyfter arbetskraftsbristen och invandringen i samma anda då det ska räknas som en tillgång. Har han lyssnat på de ekonomer som säger att om det någonsin kommer bli så, kommer det att ta tiotals år. Utbildningsnivån hos de som kommer framhävs ofta som väldigt hög men statistiken på migrationsverkets hemsida talar ett väldigt tydligt språk.

Han tackade alla som arbetar i jul och sedan Åsa Romson för klimatavtalet.
Jo, tack. Verkligen. Alla de som arbetar i jul, vilket de flesta som har de arbeten då man jobbar under storhelgerna, är tvingade till med en lön som enbart blivit sämre sedan den sittande regeringen tillträdde. Klimatavtalet hade med absolut största säkerhet blivit exakt likadant om vår klimatminister inte hade deltagit men det är klart, hon behöver hyllas efter alla missar hon ständigt gör. Andra ministrar får avgå för mindre bagateller men hon hyllas för saker hon i princip knappt haft ett finger med i.

Nästa år ska Löfven knyta en ny mänsklig kontakt.
Jag hoppas att han då beger sig ut i kommunerna och ser hur det ser ut på exempelvis asylboende eller i våra skolor. Se hur Sverige ser ut underifrån istället för från en piedestal.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/vi-maste-bemota-hatet-och-rasismen