måndag 28 december 2015

Rätt person på rätt plats.

Billström fick veta sin plats och sattes på undantag. Finn har åtskilliga gånger fått veta vad som gäller och inte. De flesta följer dock överhuvudet och anser att lojaliteten gentemot toppen är viktigare än den mot väljarna.

För en tid sedan gjorde Göteborgs Universitet en studie som visade hur partiernas egna väljare såg på sitt parti och alla partier utom SD var med i den. Fi deltog utöver de sju riksdagspartier som var med. Moderaterna fick sämst resultat i de flesta. Moderaterna är bland annat mest missnöjda med hur partiorganisationen ser ut, hur mycket medlemmarna får bestämma och vi är partiet vars medlemmar främst känner att partirepresentanter inte är intresserade av vad medlemmarna tycker.
svt.se

Det borde vara stört omöjligt att vara nöjd med de sifforna vilket starkt underbygger det Finn säger i artikeln. Det måste hända någonting och det måste hända nu.

Billström försökte härom året. Finn Bengtsson i år, men ändå följer de flesta riksdagsledamöter vad överhuvudet säger och röstar tvärtemot vad medlemmarna vill vilket inte kan innebära något annat än att den egna platsen och makten är viktigare än vad medlemmarna säger. Precis detta visar också undersökningen.
De som försvarat DÖ, hycklat SD och jagat väljare genom att vurma för den fantastiska invandringen. Vart är ni nu? Varför denna tystnad?
Det måste vara oerhört jobbigt för dessa människor att se hur hela partiet vänder om och åter igen börjar bli det som en gång gjorde mig till medlem. Vi måste sätta krav.

Vill vi överleva nästa val och ta makten från den katastrof som vi nu tillåter regera så måste vi visa rakt och tydligt var vi står. Vi måste förklara och sedan visa att vi var på väg i marschtakt rakt ut över en brant med det berömda talet. Vi måste visa att detta inte gäller längre.
Upp med Billström i rätt frågor igen. Lyssna på Finn Bengtsson och fråga medlemmarna vad de tycker. Med tanke på alla undersökningar som gjorts borde även de med skygglappar ha insett att vi inte förlorade valet på grund av vårt dåliga sätt att föra fram arbetspolitiken utan vi förlorade på grund av den brist av svar och åtgärder inom de frågor väljarna ville ha.
Vart jag än gick undrade väljarna om hur vi tänkte på invandringen, inget annat.
Moderaterna hade då inga svar att ge.

Ska vi överleva nästa val så gäller det att få alla de som sitter i riksdagen att förstå att de tidigare hade fel och det bästa hade varit om de gick ut och berättade det. Vi behöver rätt personer på rätt platser och Finn visade att det finns de som inte bara nickar med och gör som de blir tillsagda.
Därefter har vi två och ett halvt år på oss att vinna valet och min övertygelse är att det är vad som behövs för att rädda detta landet.

http://www.svt.se/svts/do-kritiker-fortfarande-kritisk