torsdag 17 december 2015

Muslimer mot IS.

Flera muslimska länder går nu tillsammans för att försöka stoppa IS och jag anser detta vara mycket bra. Tystnaden från dessa länder har varit alldeles för stor innan och att de nu reagerar är bra.
Åtminstone vid första anblicken.

Saudiarabien går i bräschen för detta samarbete.
Fantastiskt.
Var är självinsikten?
Var är all svensk media som borde rapportera om detta?
Istället fylls sidorna med USA och Rysslands kommande samarbete. Självklart är även det väldigt bra men detta som händer i arabländerna får passera obemärkt förbi.

Saudiarabien har under en tid byggt en stor mur gentemot Irak.
Varför säger inte media något?
sr.se
Senast igår berättade bloggaren Raif Badawis fru om att piskstraffet på hennes make skulle komma att genomföras. Han bloggade negativt om Saudiarabien och detta är enligt detta land en bra anledning till ren tortyr. Saudiarabien, som står överst i detta samarbete, är ett land där kvinnor inte ens får visa sitt ansikte, ett land som hugger handen av den som stjäl något och landet som låter avrätta den som har sex med fel person eller går emot det rätta tyckandet enligt de styrande.
DE ska nu sammanföra alla muslimer i kampen mot IS.

Men.. var det så?
Nej, såklart inte. De vill inte samarbeta med alla muslimer och faktum är att Saudiarabien och IS har en betydligt mer lik syn på islam än vad exempelvis shiamuslimer har. På grund av detta tillåts inga shiamuslimer i detta samarbete.. Otroligt.
Var är ni media?

Jag tror alltså att samarbete är bra men att Saudiarabien står för det tror jag är fel. När ett land börjar med att ställa krav på vilka som inte ska vara med och när de största likheterna finns mellan konservativa Saudiarabien och IS, då är något fel.
Min förvåning är stor att inte fler media tar upp detta.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=493&artikel=6326877
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6326063