tisdag 29 december 2015

Ett register över poliser?

Polisen uppmärksammades för ett tag sedan då det visade sig att de hade ett register över tiggare. I media salufördes det som ett register över EU-migranter.
Samtidigt ska polisen kolla om något kriminellt sker.

Välkomna till landet dubbelmoral!
Här vill vi kolla så att inte tiggare utnyttjas av ligor men när polisen går igenom alla tiggare och sätter upp dem på listor för att kunna göra sitt arbete, då anklagas de för att före ett register över EU-migranter. Mig veterligen är tiggare inget arbete enbart för EU-migranter utan kan vara något som vem som helst ägnar sig åt. Hur har de som nu klagar tänkt att polisen ska kunna se om dessa människor utnyttjas utan att de gör en lista?

Jag har inga problem med några listor så länge det finns goda skäl för dem.
Ok, det finns listor över tiggare. Om tiggare då ska räknas som ett yrke gissar jag på att det utan större problem, genom att gå igenom kommuner och landsting, kunde göras listor över lärare, undersköterskor och butiksanställda.
Skulle dessa listor då innebära en form av diskriminering?
Nej.
svt.se

Om det gjordes listor på alla blonda människor, skulle det då anses diskriminerande?
Alla brunhåriga?
Grönögda?
Alla människor över 175 cm?
Var ska gränsen gå för vad som är diskriminerande?

Jag är fullt medveten om att det är jag som räknas som udda men polisen, sätt upp mig på vilka listor ni vill. Det är helt ok för jag har inget att dölja.
Jag må ha varit ung och dum, gjort mycket idiotiska saker, umgåtts med "fel" människor, besökt platser jag inte borde och sagt saker jag ångrat men det är inget som jag idag vill dömas för. Alla gör vi misstag. Vill ni trots det ha listor så gör det, jag litar på att det finns ett syfte med dem.

Jag är i grunden motståndare till övervakning av olika slag samt register men om jag inte kan lita på de som ska hjälpa vårt samhälle, vem ska man då lita på?
Polisen har mitt fulla förtroende och eventuella rötägg, de finns inom alla branscher.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/utbildning-for-poliser-drojer