onsdag 16 december 2015

The Force Awakens!

Idag smäller det!
Sedan de tidiga tonåren har jag varit en riktig nörd och när de tre första filmerna i berättelsen kom var jag en exalterad 16-åring
. De tre äldsta filmerna, som då blev nummer fyra, fem och sex, hade jag redan tittat sönder och kunde många fraser och repliker utantill.

Under åren som har gått har Star Wars alltid funnits med och alla leksaker inkluderade dessa fantastiska filmer finns här. Masker med röstförvrängare, utklädnadskläder och alla filmer. Det går inte att få nog!

Mellan alla dessa filmer kom Sagan om Ringen, Hobbit.. gäsp. Otroligt fina vyer och häftigt gjorda men så otroligt långsamma. En person som mig, som har problem att sitta still och se en "vanlig" film klarar inte tre timmar i långsamt tempo. Böckerna ska vi inte ens tala om. Jag hade läst Tolkiens när filmerna kom men det trots att jag har varit en bokmal i hela mitt liv tyckte jag likadant om dem. Min uppfattning var, och är fortfarande, att den som tycker att de böckerna är bra inte har läst något av exempelvis Eddings. Den dag Sagan om Elenien filmas kommer jag sitta klistrad framför skärmen. Det anser jag vara riktigt bra skriven fantasy!

Star Wars är unikt. Star Wars är ensamma på arenan och det finns inget som kan jämföras med detta. Som jag ser det är det menat att just jag skulle bli ett Star Wars-freak då den Internationella Star Wars (Luke Skywalker)-dagen infaller på min födelsedag!
Nu är tre filmer till på gång och jag har väntat länge. Ikväll blir det bio för första gången på många år!

May the force be with you!

http://www.svt.se/kultur/premiar-for-star-wars-i-natt