fredag 25 december 2015

Rut försvinner om vänstern får bestämma.

Höj barnbidraget och finansiera det med att ta bort RUT-avdraget. Vänstern visar tydligt hur långt ifrån verkligheten de står.

Barnbidraget ska höjas med 180 kronor. Jag som förälder tackar såklart inte nej till ett höjt barnbidrag men absolut inte på bekostnad av ett av de avdrag som bidragit till att Sverige har klarat sig väldigt bra genom en lång lågkonjunktur. RUT-avdraget må vara något hemskt för vänsterfolket men faktum är att det har get jobb. Så mycket städfirmor det finns idag hade det aldrig funnits annars och tack vare avdraget har de svarta arbetena försvunnit. Detta kan vi tacka Alliansen för.
Vi kan tacka de solidariska vänsterorienterade partierna för att svartjobben snart kommer öka igen. Varför?
Jo, för människor väljer det som är billigast.
De i innerstan väljer kanske att betala allt vitt för de har inte en susning om vilka människorna är som kommer hem och fixar i deras hus. På landet eller i mindre städer känner dock många varandra och vågar då ta det svart då de dels litar på personen och dels att båda parter vinner på det.
Man slipper helt enkelt skatten.

Vänstern tycker
svt.se
att det höjda barnbidraget kommer gynna barnen och ta bort barnfattigdomen.
Med vissa undantag kan jag upplysa vänsterfolket att detta inte stämmer. Att familjens totala inkomst ökar med 180 kronor för varje barn påverkar ingenting. De barn som lever i låglönehem skulle dessutom få det betydligt sämre med den politik som vänster för. Att den sammanlagda inkomsten ökar något behöver nämligen inte betyda att det kommer barnen till läns.

Min egen erfarenhet efter att ha arbetat i olika affärer är nämligen den att ju sämre ekonomi du har, desto mer skräp handlar du rent ut sagt. Förutom att handla färdigmat på låda och burk, har du dessutom ett par hundar eller katter som ska ha mat. Ofta röker eller snusar du med. Det må vara jag som är hemsk som drar många över en kam men efter över tio år i affärer där det gick att betala med socialbidragslapparna är det precis det jag har kommit fram till.
Av lappen från socialen på strax över tusen kronor handlades det chips, godis, Findus färdigrätter, köttfärssås på burk, köttbullar på burk, läsk och sedan tobak.
180 kronor är 3,5 paket cigaretter eller snus.
Några burkar hundmat.
Detta till en familj på två vuxna och tre barn.
Det var dessutom inte ett undantag, utan tvärtom.
De som inte handlade skräp för lappen var få.

Så dessa 180 kronor, skulle de gå till barnen?
Mitt enkla svar är: Nej.
Vi sparar stora delar av barnbidragen tills barnen är stora men det är en prioritering vi har gjort. Barnbidraget ska gå till barnet men vi har ansett att det är bättre att de får de pengarna den dag de ska köpa exempelvis ett hus istället för saker de ändå inte behöver under uppväxten.

Att plocka bort RUT-avdraget hade dessutom, garanterat, skapat många familjer med en betydligt lägre, om ens någon, inkomst förutom bidragen.
DET hade verkligen inte gynnat barnen.

http://www.svt.se/nyheter/v-vill-skrota-rut-och-hoja-barnbidraget