onsdag 9 december 2015

Sveriges första tältläger (lagliga) är nu öppnat!

TV med internationella kanaler, tvättmaskiner, toalett, dusch och matsal. Alla faciliteter finns i det nyöppnade tältlägret i Revinge. Vintern är här när som helst och då blir det förmodligen kallt även i de uppvärmda tälten.
Den stora frågan jag nu ställer mig är:
Varför ta sig hit för att bo i ett tältläger när det finns tältläger i dessa människors närområde?
Hur man än vänder på det är den största sannolikheten att många väljer just Sverige att vi är generösa. Vi är generösa med uppehållstillstånd, tandvård, sjukvård, skola och fickpengar. Om alla dessa saker hade tagits bort. Hade lika många människor då sökt sig till Sverige?
Min uppfattning är klar.

Sverige ska nu betala Turkiet för att de ska ta ett större ansvar och vi ska lätta på vårt. Ok. Vi som redan har tagit ett enormt stort ansvar, varför ska vi betala Turkiet?
svt.se
Alla de länder som inte har gjort något, vad ska de nu bidra med?

Om Sverige hade stängt sin gräns precis just nu för alla. Vad skulle resten av världen gjort?
Gissningsvis hade de blivit tvingade att ta det ansvar de redan skulle ha tagit för denna mängd människor fungerar inte för något land.

Förra veckan var det ett program i P1 som handlade om krisen Sverige genomgick på nittiotalet. De största faktorer detta hade lärt oss var att vi inte skulle tycka synd om någon, inte behandla någon extra snällt utan istället sätta krav. De ska inte behöva någon speciell utbildning, de ska ut i verkligheten på ett arbete. De ska inte få allt serverat utan tvärtom.
Sverige är experter på att dalta med de som kommer. När de tagit sig igenom Europa, sett och varit med om hemska saker, då ska vi sätta dem som handlingsförlamade stackare för att invänta sitt öde i en förläggning. Tror vi att vi gör dessa människor en tjänst?
De behöver komma ut i verkligheten, se hur vi lever och ta till sig det de kom hit för. De flyr länder i kris och söker väst för vårt öppna samhälle. Tanken måste då vara att de vill vara en del av detta, inte att de ska få sitta och titta på.

Att vi har öppnat tältläger i Sverige är i mina ögon en katastrof.
Klarar vi inte att ge människor ett humant mottagande så måste vi sätta stopp och detta borde vi ha gjort för länge sedan när vi nu ser hur situationen ser ut.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/skane/i-dag-flyttar-flyktingarna-in-i-revinge
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/skane/klart-med-bygglov-for-taltlager-i-revinge