torsdag 24 december 2015

Nu är det jul igen..

Idag hade faktiskt inte snö skadat men det kommer bli tio grader. Ungefär lika varmt som midsommar var för ett halvår sedan. Vi firar i princip alltid jul hemma och så även i år för även om jag inte är något fan av det här med jul skulle vad som helst göras för barnen och detta är deras högtid.

Det innebär för oss att dagen ska ägnas åt dem och familjen.
Trots att ingen av oss skulle bete oss illa när vi dricker, dricks det ingen alkohol idag. Det kan sparas till någon annan dag.

Lutfisk är bland det absolut värsta jag vet och då jag lever med en allergiker slipper vi den! Här blir det annan mat innan julbordet sätts fram för att sedan ätas på i flera dagar. Vi kommer att se Kalle Anka, dock inte presentationen av den för jag anser det vara moraliskt helt fel att sätta en person som öppet tycker illa om judar i teverutan, för att sedan öppna julklapparna som i år har fått bli betydligt färre. I fjol fick vi ägna två dagar åt att öppna paket för barnen tröttnade efter två timmar och ville göra någonting annat.
Julen ska ju utöver det inte handla om att handla julklappar.

Denna dag ägnas mina tankar åt alla de människor som saknar någon vid sin jul. Jag saknar min mormor och i år är det första julen på 32 år hon inte firar den någon dag med oss. Det är sorgligt att hon inte längre delar detta liv med oss men skräcken blir egentligen mest att det nästa gång är någon av föräldrarna som saknas. Visserligen är det den vägen det ska gå men det känns jobbigt att bara tänka på det. Tankarna går också till alla de som är ensamma. Julen är en fruktansvärd högtid för de som inte har någon att fira med och jag hade önskat att ingen behövde sitta ensam.

Detta är första gången på några år jag har ett riktigt jullov och även om jag längtar efter att få börja arbeta igen, träffa alla härliga elever, är det skön att få vara hemma. Mobilen och sociala medier har lagts åt sidan för tiden tillägnas barnen. Barnen som är det absolut bästa som finns.

Med detta flummande vill jag önska er alla en riktigt god jul!
Ta hand om varandra.