måndag 29 februari 2016

Ja, jag vill leva jag vill dö i ?

Helt otroligt.
Vad är en nationalsång värd?
I Sverige: ingenting. Inte nog med att det är helt ok att ändra i den så väljer några människor att hylla den. Vad ska vi då ha en nationalsång till?
Den som inte har sett filmen Borrat kan kika på klippet här: https://www.youtube.com/watch?v=NtvYwtAz8OQ
Borrat sjunger på skämt en annan text i USAs heligaste melodi och blir totalt utbuad. I Sverige hade han blivit hyllad över att ha lyft gränsen för acceptans till nya höjder.

Under hela Sveriges folkfest med melodifestivalen, som jag för varje avsnitt blir mer och mer glad över att inte följa, ska det ständigt kastas hat mot de som inte är PK eller följer den mainstreamlinje som under ett par år varit den rätta. Det sista året har dock partierna börjat vakna, ett och ett. De kan visserligen inte klara det som alla barn lär sig sedan tidig ålder, var ärliga och ta inte cred för något någon annan har gjort utan var ärlig, men de är nu på rätt spår.
Desto mer denna opinion visar sig desto mer visar svensk statlig television vart den befinner sig.
metro.se

Nationalsången sjungs vilket absolut inte gör någonting. Under många år har det i princip varit förbjudet så det är verkligen jättebra att den nu ska sändas under bästa sändningstid. Vad gör man då? Jo, vi lägger in gamla melodier med text på hebreiska och arabiska.
Klarade inte Gina att sjunga på israeliska?
Det hade nämligen känts mer ok med tanke på det extremt utsatta läge, som hon har varit en del i att skapa, judarna har i Sverige men nej. Vi hyllar arabiska och hebreiska.
Utöver det byts de sista orden ut så nu vill de inte längre dö i Norden utan på jorden.
Jag väntar bara på att PK-eliten ska anamma detta och påstå att det är den riktiga texten som borde användas. Om de nu vill dö vart som helst på jorden så är det dem fritt fram att åka dit.
Jag hade kunnat göra tvärtom. Jag vill leva och dö i Blekinge. Helst på Listerlandet.
Man gör dock inte så med en nationalsång så Norden fungerar alldeles utmärkt.

PK-eliten hyllar det faktum att ingen nu kan känna sig utpekad.
Alla är inkluderade i deras nya låt!
Hanif Bali gjorde en riktigt bra uppdatering som löd såhär:
"Tycker att det är djupt exkluderande av Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer att byta ut Norden mot jorden. Tänk dig alla utomjordingar som blir kränkta och exklude...rade. De borde sjunga "Jag vill leva, jag vill dö i universum".
Fast det är i sin tur exkluderande mot de från parallella universum. "Jag vill leva, jag vill dö i ett universum" är inte diskriminerande mot någon. Själv skulle jag vilja ändra texten till kort och gott: "Jag vill dö" - för jag orkar inte med detta ängsliga flummandet längre."
Han sätter fingret rakt på.

När ska de som bor i Sverige vara stolta för att de bor just här?
Värst av allt är att media så trångsynt väljer att föra fram det de anser är rätt.
Hur många nationaliteter bor det i Sverige?
Varför ska två av dem väljas ut?
Om några nu skulle väljas ut borde det vara de som är minoriteter i Sverige och de är:
Samer, judar, romer, sverigefinnar och tornedalingar.
Samerna är utöver det Sveriges urfolk så en sak lyckades de med!
För att motverka det rättet tog de in en person som visat sig som antisemit att sjunga på arabiska och pricken över i är att hon sedan påstår att det är för att visa hela Sverige.
Säg det till judarna som får fly på grund av människor som henne, som hyllar de som påstår att judarna är mindre värda. De kände sig säkert väldigt inkluderade i folkfesten.
Hebreiska är visserligen judarnas språk men vad hjälper det när en som motverkar dem står på scen och sjunger samtidigt? Varför fick inte en judinna sjunga? En rom? Sverigefinne? Tornedaling? Varför sjungs det på arabiska?

I min ungdom var det fult att sjunga nationalsången för då kopplades man samman med nynazistgäng och människor inom extremhögern. Vad ska resultatet bli idag?
nationalsången ska vara för de med öppna hjärtan, plånböcker och gränser?

Min uppfattning är att staten ska sluta finansiera vinklad media.

http://www.metro.se/melodifestivalen-2016/andrade-nationalsangen-under-melodifestivalen-sa-har-lat-det/EVHpbA!Nw91Q2xkw0w62/