onsdag 17 februari 2016

Vad är meningen egentligen?

Peka inte finger!
Peka inte ut en grupp på något sätt!
Män tafsar dock på tjejer.
Tjejerna själv säger att det är på grund av att respekten för dem har försvunnit.
Bara sådär, den är borta.

Jag anser att polisen gör en stor miss i denna utredning. Polisen i Dalarna ska alltså utreda hur vanligt det ät med sexuella ofredanden och för mig är detta ett typexempel på att lagen inte följer med i verkligheten. Sexuella ofredanden, ja, vad är då det?
Jo, enligt polisen i artikeln är det både när någon blir tafsad på eller när någon exempelvis får ett sms som anspelar på sex. För mig är detta en stor skillnad även om båda sakerna garanterat känns kränkande.
svt.se

Vill polisen ha något ut av sin undersökning bör de dela upp frågan så att frågan även ger svar på hur de har blivit sexuellt ofredade. Att antalet ofredanden på sms eller olika chattsidor har ökat blir jag inte förvånad över. Det är den tidsåldern nu och egentligen borde myndigheterna legat ett steg före. Innan det var möjligt att chatta, skicka sms. Innan tekniken hade hunnit så långt, skulle lagen ha varit där. Jag förstår att det är svårt och att det inte alltid går men den borde åtminstone kommit strax efter.
Internet är för min och de yngres generation även om många äldre har anammat det. Jag minns fortfarande när det var ett par tvkanaler, när man bokade upp sig framför tven till klockan åtta på lördagen för att det då skulle gå en bra film. I pauserna sprang man på toa eller hämtade saker man var tvungen att ha. Ungdomarna idag är vana vid att se det de vill precis när de vill.
Behöver de gå på toa eller göra något pausar de bara det de ser.
Tiderna förändras snabbt.

Min fasta uppfattning är att det inte har blivit värre på krogarna sedan jag ständigt hängde där och det bygger jag på att jag fortfarande är just ute på krogarna och tittar. När man står på en scen i flera timmar och studerar människor ser man väldigt mycket men jag har ytterst sällan sett gäng av killar som kommer och tafsar. Fulla killar som försöker dansa nära, ja. Det händer. Fulla tjejer som hänger runt halsen på en kille som ser fullständigt bedrövad ut över uppmärksamheten, ja. Det händer det med. Dessa indicier är dock mer undantag än regel.

Varför?
Kanske musiken vi spelar inte framkallar så mycket varma känslor. Jag vet inte. Jag kanske är blind, möjligt. Jag kan dock inte minnas grupper av killar som gjorde såhär när jag själv stod på dansgolvet. Stolpskott har det alltid funnits men de var ensamma och ofta väldigt överförfriskade.
I princip nyktra män i klungor som tafsade, det har jag dock aldrig varit med om.
Tjejerna i artikeln som är till säger att det handlar om respekt.
De känner att respekten för dem har försvunnit och att det enda sättet att bli av med de killar som försöker är att berätta att man har en pojkvän. Tjejerna upplever då att pojkvännen respekteras och därför brukar de backa.

Ok. Kvinnan respekteras inte men den eventuella mannens åsikter respekteras.
Märkligt tänk som har spridit sig bland männen i Sverige på sistone.
Vill polisen veta hur de sexuella ofredanden har förändrats bör de nog ställa fler och mer detaljerade frågor.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/dalarna/polisen-kartlagger-tafsandet-bland-ungdomar