tisdag 9 februari 2016

Verkligen jätteviktigt..

Skendränkning kan komma att återinföras!
Som politiskt aktiv borde jag förmodligen studsa av entusiasm varje gång det är politik på tv men så är inte fallet. Jag lyssnar på alla större debatter i Sveriges riksdag och följer nyheterna alla dagar.
Jag inser att det är av vikt för hela världen vem som blir USAs nästa president och jag hade haft förståelse för att de sista debatterna mellan de sista kandidaterna hade visats i Sverige.

Min tanke är dock; varför i hela världen ska hela världen engagera sig i debatterna och valen mellan de olika kandidaterna inom varje parti?
För mig är det helt oviktigt. Ge mig det färdiga resultatet så ska jag förhålla mig till det men fram tills dess borde det finnas någon form av nyheter i Sverige eller Europa som är värd den uppmärksamheten.
sr.se

Jag höll på Obama när det begav sig. Jag har aldrig förstått varför man ska sätta sig i ett fack och då jag är helt emot dödsstraffet skulle jag aldrig, om jag varit amerikansk medborgare, lagt min röst på någon som aktivt stödde detta. Lika lite tortyrmetoder.
Vad jag anser om det är dock helt meningslöst då jag inte har en position där jag kan påverka någonting. Jag kommer inte besöka landet under denna tid och i det stora hela har jag ingen större uppfattning om Demokraterna och Republikanerna mer än att de är blå och väldigt blå i svenska mått mätt.

Utöver det undrar jag vad den stora skillnaden varit om inte Obama vunnit. Om det var Bush som hade tagit hem presidentposten sist, hade världen sett annorlunda ut?

Jag vet att det är jag som är udda i mycket men media har en fallenhet att enbart ta upp det som är viktigt i det stora hela. Jag bryr mig helt ärligt inte om Slussen och dess turer. Jag är inte intresserad av varenda liten fotbollsmatch eller vem som säger vad i en amerikansk förvalsdebatt.
Jag kan däremot påstå att jag är intresserad av vad som händer i Nordkorea. Jag är nämligen väldigt rädd för dem. Jag är även intresserad av läget i många av de länder som ställer till det för andra om de blir arga. Det är intressant för mig.

Jag vet att vi alla är olika men jag kan inte på något sätt se varför jag ska veta vad ett gäng, mestadels, män i USA anser vara bäst för alla deras stater.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/trump-vill-aterinfora-skendrankning