tisdag 2 februari 2016

Prata mer om rasism!

Jag tycker illa om allt våld, i alla former, oavsett vem eller vilka det är som utför det.
Extremister är människor som har en sak gemensamt; de är människor som inte har en klar och tydlig egen åsikt utan istället gömmer sig bakom grupper. Dessa kan visa sig i olika former såsom exempelvis sporthuliganer, nynazister eller extremvänstern som förklädda begår handlingar de anser vara rätt men som strider mot gängse regler i en demokrati.

Ett gäng på nästan hundra personer samlades i fredags för att misshandla män från Marocko. De män som enligt polisen står för mycket problem i de större städerna i Sverige och där en av dem friades från en våldtäkt på grund av bristande bevis gällande förövarens ålder. Skyldig var han enligt DNA-bevisen men han släpptes. Det som nu sker kan tolkas på två sätt:
1. Rasismen har spridit sig i samhället.
2. Människor är sjukt trötta på den förda debatt som finns.
svt.se

Jag tror inte att människor är mer rasister idag än vad de var för tio år sedan. De är bara riktigt trötta på den politiska flathet och de stora skygglappar regeringen och nästan samtliga partier har haft eller fortfarande har kvar. De är trötta på att det aldrig händer något.
Nej, jag tror absolut inte att problemen löses av att grupper av människor förklädda ska ge sig på dessa människor men uppenbarligen måste något hända.

Den stora fråga jag ställer mig är återigen medias roll i det hela.
Händelserna under konserten i Stockholm i somras tystades ner och polisens egna register visar att nästan 5000 brott inkluderande människor från andra länder tystades ner. Locket lades på. Skriverierna i Köln, Stockholm, Kalmar och förmodligen på fler platser har visserligen tagits upp men efter ett par dagar har de varit inaktuella. Då har detta varit händelser som inkluderar hundratals gärningsmän och väldigt många offer varav många fortfarande inte var myndiga.
Det skrevs om det, ja. Det tystades dock snabbt och hela händelsen handlade till slut om vilken inom svensk myndighet som skulle få skyll istället för att diskutera problemet med att vissa människor anser att tafsande är deras rättighet.

Hundra personer har nu, enligt polisens egna utsago i tidigare artiklar, gett sig på grupper av marockanska män i cirka trettioårsåldern. Hur kan det vara en nyhet fyra dagar efter att det har hänt? Artiklarna skriker om att vi måste tala om rasismen!
Ok.. männen som skulle utsättas för våld är här olagligt. De befinner sig i detta land utan tillstånd och försörjer sig då helt uppenbart inte på något de skattar för.
Detta ska givetvis inte betyda att de ska få stryk av en mobb men hur vinklar media detta?
Jo, "extra poliser efter attack mot flyktingbarn".

Alla Sveriges badhus då?
Alla konserter?
Om de nu är barn ska de omhändertas men det händer inte.
Media vinklar ständigt händelser för att det ska se bra ut för dem och sälja så mycket som möjligt. Väktaren i Malmö, som påstods ha misshandlat ett barn på centralen, fick till slut upprättelse. Av någon anledning visades dock inte hela filmen till en början.

Jag vill ha extra poliser i Sverige!
De ska dock sättas in för att se till att svensk lag följs för alla och är man i landet olagligt ska man lämna det omedelbart.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/extra-poliser-efter-attack-mot-flyktingbarn