måndag 15 februari 2016

Så nu är det helt plötsligt ok?

Människor som väldigt noga har fördömt den politik som vissa har velat se i Sverige, banar nu samma väg. Några år senare men ändå. Plötsligt är det då nödvändigt och inte alls rasistiskt eller främlingsfientligt.

Den s-ledda regeringen för nu fram lagar som enbart ska ge tillfälliga uppehållstillstånd först och främst, möjligheten till familjeåterförening begränsas och försörjningskraven för de anhöriga skärps. De som har påpekat detta tidigare har media gjort sitt bästa för att sänka och den tydliga vänsterskjutningen inom denna grupp har tydligt synts.
Media har i princip gått ut på att ge människor dåligt samvete av olika slag.
aftonbladet.se

Jag har inget dåligt samvete alls för Sverige. Vi har gjort betydligt mer än så många andra länder och meningen kan helt omöjlig vara att vi ska försörja hela världen. Pengarna räcker tyvärr inte till allt men vi har nu en regering, med bidrag från de flesta övriga partier, som har sett till att detta landet har marscherat på fel håll. Uppenbarligen har migrationsminister Johansson fått lite mer uppbackning än vad Billström fick på sin tid.
Han blev utskälld och fick be om ursäkt när han var den ende som verkligen gjorde skäl för sin plats som minister och sa vad som borde ha gjorts redan då. Vi ska självklart hjälpa människor men innan man släpper in dem måste alla förutsättningar vara klara för att ge dem en så bra chans som möjligt.

Jag är positiv till de nya ändringarna och hade gärna sett att de hade varit ännu hårdare. Anhöriginvandringen kunde stoppats helt på vissa plan. Ett av dem är för de ungdomar som skickas hit genom en massa faror. De skickas som så kallade "ankarbarn". Överlever de är det meningen att de ska bli fribiljetten till en bättre värld för övriga familjen och att man bara kan chansa såhär för ett barn är hemskt.

Hela det svenska systemet är dessutom uppbyggt på att alla som kommer ska gå igenom samma asylprocess och jag anser att det är helt fel. Läser man statistiken som finns kommer många som söker asyl visserligen från fattiga länder men de lever inte krig. De borde få sitt avvisningsbeslut direkt.

De människor som har kommit till Sverige tidigare har mötts av en bostad, ett arbete och ett lån som sedan skulle betalas tillbaka när de arbetade. Svenskan kunde man lära sig på plats. Dessa människor bidrar starkt till Sverige idag så helt klart är att det systemet inte var helt fel.
Det kanske inte hade varit fel att ge dessa människor lite ansvar och krav på att ta sig in i samhället istället för att låta dem sitta av två år på ett asylboende innan de ens vet om de får stanna eller inte.

Sverige behöver en betydligt hårdare politik inom detta ämne och det sa Carl Bildt redan på det tidiga nittiotalet.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/migrationsministern-det-finns-granser-aven-for-oss