torsdag 4 februari 2016

Nu får alla bondlurkar se upp!

Näthat kommer framöver kunna ge rätt några års fängelse. Många gånger tänker jag som så att det hat som flödar ur en hel del människor, det säger mer om dem än om alla andra. Det är dock väldigt jobbigt när det är yngre människor som drabbas och som fortfarande inte har lärt sig så mycket om livet att de förstår att det är mindre vetande människor med en låg självkänsla som beter sig så mot andra människor.

Jag har inte och kommer aldrig skriva illa om någon annan på nätet. Jag får nog av det till mig själv varje dag men skulle aldrig sänka mig till den nivån. Det räcker med de vuxna människor som inte vet bättre själv, än att bete sig värre än vad ungdomar som fortfarande kan skydda sig bakom sin ålder gör. Självklart får alla ha sin åsikt och jag högaktar människor som på ett bra sätt kan kommentera.
"Jag håller inte med dig alls om detta men.."
Inga dumma ord. Inga påhopp på mig eller familjen. Inga dumma kommentarer eller påhitt mer än att, du och jag, vi tänker nog inte likadant.
Själv tänker jag tvärtom. Ser jag en status i sociala medier eller någon annanstans som jag inte delar eller tycker likadant som, då bläddrar jag förbi. Varför skulle jag aktivt välja att tro att jag är bättre än någon annan?
svt.se

Jo, jag har en blogg med åsikter men det är fritt fram att läsa den om man vill eller inte. Det finns absolut inget tvång på att göra det. Jag nämner visserligen namn ibland men det är då oftast kopplat till ett namn i en artikel jag länkar eller handlar det om en person som räknas som ett av Sveriges ansikten utåt. När Juholt jagades som mest hade jag dock ett helt inlägg om att media borde lägga ner för alla kan göra fel och ingen förtjänar mediabödeln på sig för det. En tid, visst. Men inte i många veckor. Detta tycker jag gäller oavsett vem personen är eller vilket parti den personen representerar. Vad vissa människor gör är dock lättare att glömma än andra.

Näthat är för mig de människor som använder okvädesord och klankar ner på en person utefter vem den är istället för vad personen tycker. Det är den här stora frågan om att skilja på sak och person. Att berätta om olika åsikter utan att sätta epitet är alltid ok, men bättre är ju då att berätta vad man själv tycker och tänker istället för att påpeka alla andras fel. Näthat är också direkta hot av olika slag.

Jag har sedan i höstas haft en person som ständigt kommenterar allt jag gör. Oavsett om jag skrivit att himlen är vacker eller vintern trist så hade jag automatiskt blivit en rasist. Personen i fråga blockerar alla som säger emot (de förstår ju ingenting) och portar människor som inte har "rätt" åsikter. Istället för att berätta vad personen själv tycker är rätt på sin sida så klankas det ner på alla andra. Människor tillhörande vänsterfalangen i vårt samhälle klappar händer av glädje och jublar varje gång ett inlägg jag skrivit kopieras in på den egna statusen för att få medhåll.
Jag är en idiot, jag förstår ingenting, är främlingsfientlig och rasist.
Barn i Sverige får lära sig att "öga för öga", det är helt fel melodi här för det föder bara hat och det är rätt skrämmande att se hur en vuxen människa praktiserar detta trots sina egna fel och brister, som denne till och med är dömd för. Jag anser dock att en blockering är fel sätt att gå. Jag försökte långt om länge med att förklara för denne person, som för ett par år sedan berättade att denne tyckte man kunde ljudisolera minaret och skrika inåt om de nu var tvungna att ha det i Sverige, skillnaden mellan sak och person men jag gav upp. Det är helt lönlöst. Jag slutade kommentera vad som skrevs för säkert ett halvår sedan.
Vart jag än går och träffar människor kommenterar dock alla till mig att jag ska stå på mig för att personen i fråga måste ha drabbats av någon sjukdom. Något måste ha hänt för personen i fråga tyckte tvärtom för ett par år sedan. Jag tror på att alla människor får tycka och tänka som de vill och om nu denne mår bättre av att ständigt klanka ner på mig och andra, så ok,
Jag bjuder på det för jag tror på att människor får ha olika åsikter utan att jag för den delen måste skriva emot eller plocka bort dem. Jag gör mina inlägg och sedan är det upp till var och en att läsa dem men jag är helt övertygad, av alla kommentarer jag ständigt får, att jag vinner på att låta hatarna göra sitt race. De visar vilka de själv är och kommer förlora på det.

Att det kommer bli betydligt högre straff för näthat ser jag fram emot och jag hoppas att det kommer praktiseras! Och som en sista avslutning en fin liten sång som sjöngs när jag var liten men som fler uppenbarligen borde fått höra sedan tidig ålder:

"Jesus älskar alla barnen, alla barnen på vår jord!
Röd och gul och vit och svart, gör detsamma har han sagt.
Jesus älskar alla barnen på vår jord!"

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/julia-fick-upprattelse-efter-hatstormen-far-fortfarande-ont-i-magen-av-kommentarerna