lördag 27 februari 2016

Världens största problem.

Männen tar över världen. Inte nog med att de är flest i Sverige nu så tar de för mycket plats över lag och nu är det dags att de visar vilka de är och står upp för alla kvinnor!

Eller..
Nyheter när det tydligen inte finns något viktigare att skriva om.
Är det verkligen hela världen att vissa manliga skådespelare inte har samarbetat med kvinnliga regissörer? För mig är det inte det.
För mig är detta en ickefråga i en värld med krig, svält och barn som far illa.
Ändå får detta ta en väldigt stor plats och då speciellt i skvallermedia.
En av de bästa men han är ju
tyvärr man..

Fokus har inom denna genre tagits bort från kunskap och skicklighet och landat i vilket kön och vilken hudfärg människor har. Är det detta som är meningen med tävlingarna och galorna?
Detta har inte varit mitt fokus i alla fall.
Jo, jag kan också anmärka på att det är fler män än kvinnor. Fler vita människor, om inte alla denna gång. Om det hade varit det motsatta undrar jag hur många som kallar det för rasism, det är nämligen inte kopplat enbart till en hudfärg eller ett kön.
Det skulle ju kunna vara så att fler kvinnor än män väljer att fokusera sitt liv på annat än sin egen karriär. Det kan vara så att människor gillar olika sorters genrer. Jag vet inte.

Enligt de medverkande själv är det så att just "vita" människor är överrepresenterade på alla filmskolor, teaterlinjer och liknande. Man skulle då kunna tolka detta tvärtom.
Människor med en annan hudfärg, varför engagerar inte de sig mer?
Om jag vid ett val inte får tillräckligt med röster för en post kan jag ju inte beskylla alla andra för att göra något fel, rösta dumt eller tänka på ett oriktigt sätt. Jag måste se till mig själv. Varför fick inte jag fler röster? Var det för att jag är en yngre vit kvinna eller för att jag inte är en äldre man?
Valen måste vara den enskildes.

Om det är så att man vill att allting alltid ska vara helt uppdelat får de väl helt enkelt införskaffa tävlingar med kvoterade platser. Det fungerar ju uppenbarligen både inom den svenska polisutbildningen och när platser ska fördelas. Könet och bakgrunden är då många gånger viktigare då man inte konkurrerar på lika villkor.

Nej, jag tror inte att svarta skådespelare är sämre.
Jag har aldrig sett någon gala och har inget intresse alls av vem som vinner eller inte. Jag tänker bara som så att istället för att gnälla över att något är fel kan man försöka se sin egen del. Att alltid gå runt och skylla på att allt är andras fel kan varje enskild individ som anser att valen är fel istället påverka från sitt håll för att få en förändring.

Måste bästa man eller kvinna arbeta och sedan vinna för att de är just bäst. Inte beroende på kön, ålder eller etnicitet.

http://www.svt.se/kultur/film/de-har-aldrig-samarbetat-med-en-kvinnlig-regissor