måndag 8 februari 2016

Välkommen till Sverige - såvida du inte är jude.

Hatbrotten har eskalerat de sista åren i Sverige och jag har tidigare skrivit om judarnas situation i Malmö. Det känns rätt skrattretande att program som Lilla Aktuellt ständigt tar upp vikten av alla människors lika värde samt att deras sista program handlade om förintelsen - må det aldrig hända igen, sedan nämner man inte ett ljud om hur dessa människor har det idag.

Polisen i Malmö vittnade för ett par år sedan om att judarna ständigt var utsatta för ett hat från män från mellanöstern. Med andra ord är det människor som med all sannolikhet har sina rötter i eller runt Palestina, som står för det hat av svenska medborgare som "Eva" vittnar om i artikeln.
Hon blir inte bara spottad på, de slår nere henne, tar hennes kläder och ritar davidsstjärnor eller hakkors på hennes dörr med.
sr.se

Media är väldigt duktiga på att ta upp vikten av invandringen, fördelarna och vad bra det är. När ska denna nackdel diskuteras på riktigt? När ska judarna någonsin få ro?
Alla barn och ungdomar vet vem Hitler var och är något sånär medvetna om andra världskriget. De tror också att det enda sättet detta någonsin kommer ske på igen är med renrakade killar bärande bomberjacka och kängor. Så är inte fallet i Sverige längre. Männen är istället invandrade från länder där de från början har fått veta att judarna är jordens avskum och de behandlar dem därefter också. De har alltså varken rakat huvud, bomberjacka eller kängor utan skulle förklarats på andra sätt.
Varför görs då inte detta?

Min gissning är enkel: Deras ursprung.
Risken är att du blir kallad för rasist om du skulle försvara judarna och detta är fruktansvärt.
Vi väljer alltså hellre att titta åt ett annat håll eller blunda istället för att se vad som händer.
Jag må vara blind och bakom på något sätt men jag har aldrig varit med om att någon någonsin där jag har befunnit mig har pratat illa om någon för att de är judar.
Vi är uppväxta med allas lika värde, till skillnad från de män som nu trakasserar dem som fortfarande vågar stå upp för sin judiska tro. När är de nöjda?
När alla judar har flytt Sverige?

Vad kommer hända då?
Försvinner hatet?
Troligtvis inte, det omfördelas med all säkerhet mot några andra och risken är rätt stor att "de andra" är människor med en annan religiös övertygelse än dessa män. Kommer polisen reagera då?
Det är ofattbart att detta kan hända i Sverige.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6360838V