torsdag 12 september 2019

Kära stadsbo.

Det är snart dags att skriva om skolböckerna så att de blir korrekta enligt människorna i huvudstaden. Jorden snurrar inte runt solen. Solen snurrar runt Stockholm.

Elsparkcyklarna har blivit ett jätteproblem!
De finns överallt och trots att de drivs med just el så anser miljöpartiet att man ska kunna reglera dem. Att det redan finns lagar och regler som styr hur fordon får framföras, det bryr man sig inte riktigt om. När jag läser artikeln så funderar jag över hur märkligt världen ändå är.
Tänk att leva och tro att den är platt och centrerad till några få platser som kallas städer.
svt.se

Elsparkcykeln må vara ett bekymmer i Stockholm och i andra större städer, men jag kan berätta att på landet så ser vi inte så många av dem. Sträckor är ofta längre än att man kan ta dem via elsparkcykeln och sedan kanske det är så att vi helt enkelt inte är så bekväma.
Att reglera dem blir dock tramsigt.

När "landet" flaggar för problem med något så anses vi vara läger stående.
Vi förstår inte och inbillar oss, men när stadsfolket får bekymmer med en ilandsprodukt så ska varenda kommun i Sverige tvingas in i debatten. Jag förstår inte varför.

Elsparkscyklar är för mig en ickefråga.
Jag såg några stycken härom dagen i Malmö men de är lätträknade där jag bor.
Här kör den yngre generationen epa eller atraktorer och den äldre kör bilar.
Samtliga drivna av bränsle som miljöpartiet nu tänker öka priset på.
Som vanligt läggs fokus på bisaker som är av mindre värde för många medan något som drabbar varenda människa med ett fordon känns som en ickefråga.

Miljöpartiet prioriterar att reglera användandet av elsparkcyklar, som främst är ett stadsproblem, för att istället låta oss på landet betala allt med att göra bränslet ännu dyrare.
Det är pinsamt.
Sänk bränslepriserna och låt istället människor med de här sparkcyklarna inse vilka lagar och regler de går under. För mig, här långt ute på landet, så är de nämligen rätt oviktiga och inget jag anser våra skattepengar ska gå till.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/hellden-mp-ge-kommunen-makt-att-reglera-elsparkcyklarna
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7297227
Miljöpartiet: Ändra på lagen för elsparkcyklar