tisdag 19 oktober 2021

Billigt att föda barn?

Jag kan inte svära på det men har för mig att kostnaden för en normal förlossning ligger på ungefär 30 000 kronor. Inget som du eller jag behöver betala då man anser att vi som svenska medborgare har betalat in skatt för det.
Tänk om det vore så väl.

Artiklarna tar upp att människor får betala upp till 200 000 kronor för en förlossning i Sverige och jag förstår varför de reagerar. Regeln att du ska betala för din förlossning själv, den gäller nämligen bara om kvinnan inte är svensk medborgare och kommer från ett land utanför EU.

Det finns två stora fel i detta.
Det ena är att man i denna värld gör skillnad på en man och en kvinna, då det inom nästan allting är omöjligt att prata om detta. Allt ska vara hen.
Det andra är nästa steg, för detta gäller bara kvinnor som är från länder utanför EU och detta blir då oftast för dem som kommer till Sverige genom så kallad kärleksinvandring. 
I dessa fall har mannen betalt skatt i ett helt liv här och försörjer många gånger kvinnan som kommer hit. Det är nämligen ett av kraven.

Ett krav som inte finns om du exempelvis kommer från Afghanistan, Somalia eller Mellanöstern. Samtliga är länder utanför EU som Sverige har haft en väldigt stor tillströmning av människor från de sista åren. Tror alla verkligen att de betalar sina förlossningar själv?
Jag tror att det är försäkringskassan eller kommunerna som åker på den kostnaden på något sätt.
Kvinnor från EU föder gratis i Sverige.
I det räknas exempelvis Bulgarien och Rumänien in. 
Är detta då rätt?
Nej, jag förstår att de reagerar.

Vi tillhör EU, visst, men det är inte gratis.
Det är tvärtom väldigt dyrt.
Att få någon "godkänd" för kärleksinvandring är allt annat än lätt och det kräver många resor fram och tillbaka. Mycket papper och ett löfte om att garantera boende etc. 

Jag hade förstått om vi hade ändrat vårt system så att var och en fick ta ett större ansvar själv och någonstans i detta är det märkligt att ett gift par som bor i Sverige men där kvinnan inte har fått uppehållstillstånd än - trots eget boende och gift med en medborgare - sorteras på ett annat sätt än den som lever på vårt system.
Det göder bara orättvisa.
Det får dessutom inte på något sätt någon att vilja bli en del i det svenska systemet på riktigt, för du har det så pass bra utanför i periferin.
De som sedan försöker anpassa sig och gör sitt bästa - de straffas.

För mig är grunden i allt detta medborgarskapet.
Det borde bli betydligt svårare att bli svensk medborgare för det bör läggas oerhörda krav på att den som vill stanna här faktiskt också anstränger sig. Här tror jag kärleksinvandringen har betydligt lättare för att ta sig in i systemet och då hade problemet varit löst av sig själv.