lördag 16 april 2022

Koranen - en bok.

Det skulle vara så lätt att ifrågasätta istället för att försvara.
Varför måste ni bränna en bok?
Måste ni hetsa?
Måste ni ställa till det och använda samhällets resurser som försvar?

Jag förstår inte meningen med att varken ha ett torgmöte, en demonstration eller att bränna en bok, men det är alla människors rättighet i Sverige. Om det sedan är Mein Kampf, koranen, Emil i Lönneberga eller bibeln.. det spelar ingen roll.
Det är väldigt lätt att ifrågasätta men tänk motsatsen.
Tänk att sociala medier stängs ner om du har fel åsikt.. (det händer ju ALDRIG just nu) eller att du inte får säga vad du tycker utan att du blir hämtad för förhör. 
Tänk ett samhälle där bara vissa får höras.

Nu var det en koran som brändes och tal hölls av ett danskt parti, vad de nu vill i Sverige.
Det blir upplopp och sten kastas på utryckningsfordonen som kommer, poliser skadas.
Människorna som gör detta är så pass korkade att de filmar det själv.

Tänk er att det var en bibel som brändes.
Hade någon kastat sten då?
En Kalle Anka-tidning?
Nej, ingen hade brytt sig.
Att förstå hur känsligt detta är blir absurt.
Det är en bok!
Jag har själv läst den och det står inte att någon ska bete sig såhär.

Positivt i detta är dock att denna händelse för första gången gör skillnad för mitt i allt kaos så visar det sig att de som bor i områdena själv har gått ut för att försöka stoppa dem som kastar sten och förstör, vilket är oerhört positivt. De tillhör kanske samma religion, men de har förstått värdet av att inte bete sig som idioter rent ut sagt.
Den som kastar sten på ett utryckningsfordon har inte förstått någonting om hur varken det svenska systemet fungerar, vad religionen verkligen säger eller att det är skattepengar som finansierar dem som försöker hjälpa till.
De är garanterat inte lika förstående när ambulans och brandkår inte kommer för att risken är att det kastas sten på dem. Då ser de inte att de själv är anledningen till att det har blivit så.

En eloge till dem som tänker lite till och försöker stoppa dem som skapar upplopp - sluta aldrig! Poliser och övrig blåljuspersonal.. att ni orkar!
Om man tycker det är så jobbigt med att någon vill prata eller elda papper - visa avskyn genom att ingen kommer dit. Låt dem stå på torget ensamma och bränna sin bok och hålla sitt tal.
Visa att de inte är värda energin.
Vi måste värna vår rättighet att tycka vad vi vill - men inte att förstöra för andra.