söndag 25 januari 2015

Anmälningarna ökar!

Det känns svårt att veta varför men på något sätt har Yaras öde förmodligen banat väg för en betydligt bättre framtid för många barn och ungdomar nu än tidigare.

Antalet anmälningar som kommer in till socialen har ökat drastiskt och jag tycker att detta är väldigt bra! Få är de som skulle sätta ett besök av socialen som något bra men för många är det precis den väckarklocka de behöver för att kunna börja leva ett normalt liv.
Det finns de barn som får det värre i sitt familjehem än vad de hade det tidigare och det är inte bra. Det finns dock de som får ett besök av socialen och med detta blir så rädda att de verkligen ändrar sin, många gånger, destruktiva levnadsstil.

Fler anmälningar betyder mer att göra och många kommer med all sannolikhet känna sig anklagade av ett samtal eller besök när allt till syvende och sist stod rätt till. Fler är dock också de barn som kommer upptäckas leva ett fruktansvärt liv.

Yara fick ett öde ingen ska behöva få. Speciellt inte barn.
Att människor plötsligt börjat vakna och nu anmäler saker de tycker är märkligt är dock väldigt bra och jag hoppas att det inte kommer upphöra.
Allt för de utsatta barns, som finns där ute, skull.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/fler-klagar-pa-socialtjansten