torsdag 22 januari 2015

Religions"friheten" i Sverige.

Under tre års tid har jag med jämna mellanrum skrivit inlägg om judarnas situation i främst Malmö. Tre år. Artiklarna om detta hat är få men nu äntligen kom Uppdrag Granskning på att de nog skulle ta ett tag och se om det stämde. Tänk. Det stämde.

I ett av alla blogginlägg jag skrivit har jag tagit upp att judarna anklagar muslimska män från mellanöstern för det hat de utsätts för men media är tysta. Min gissning till varför det är så, är just på grund av vilka hatet kommer ifrån för hade det varit renrakade skallar med bomberjacka och stålhätteskor, så hade kvällstidningarnas rubriker inte låtit vänta på sig.
Risken finns dock nu att man ska bli kallad rasist och främlingsfientlig, för att man skyddar en religiös minoritet i Sverige. Judarna är det folk som ständigt har blivit utsatta.

Jag funderar mycket och ofta om varför media gör sådan skillnad, varför man inte helt enkelt lägger fram den statistik som finns och sedan följer den utan att försköna eller förfula sanningen. Efter terrorattentatet i Paris kom det artiklar om att judarna flydde Paris och Frankrike till Israel men för att tidningen, min tolkning, inte ska bli anklagad för några märkliga tankar, lägger man till att de flyr på grund av hatet från två grupper, muslimska män och högerextremister.

Brottsförebyggande rådet måste, sammanfattningsvis, vara rasister. De pekar ut människor med en speciell religion för att ha vissa hemska sympatier mot judar. Hur ska kvällstidningarna nu förklara bort detta?
svt.se
Jag brukar upprepa att jag älskar alla människor tills de har bevisat att de inte förtjänar det. Detta gäller alla människor, oavsett religion eller partibeteckning.
För mig finns inte det hat som finns i artiklarna eller i programmet. Jag kan omöjligt förstå hur man kan hata några människor för vad några andra har gjort.
I programmet är det muslimer, och jag anklagar verkligen inte alla muslimer för detta, som visar sitt hat mot judar i Malmö för vad de anser Israel gör för fel många hundra mil bort.
Tänk om detta var en vit man som förklarade att han hatade alla svarta människor på grund av händelserna i Afrika!? Eller om det var en svart man som hatade alla vita människor för slavhandeln de blev utsatta för tidigare!? Eller.. listan kan göras lång.
Varför gör man skillnad på hat och hat?

I Sverige har vi religionsfrihet. Min syn på vad det betyder är inte alltid vad alla andra tänker men en sak är självklar i detta: Du ska kunna bära dina religiösa symboler på dig utan rädsla för vad andra tycker om det, oavsett om du är kristen, jude, muslim, hindu och så vidare.
Om någon då inte accepterar detta?
Det kan ju vara så att man kan lämna detta landet om de regler vi har här inte passar. Om man kommer hit för att leva i fred men för vidare det hat och det våld man flytt från, undrar jag varför man kom hit.

Jag tycker det är förfärligt detta judarna utsätts för och jag förstår inte hur någon någonstans kan försvara ett hat som grundar sig på ett beslut de omöjligt kunde vara delaktiga i då det skedde 1948. Ett hat som inte har någon vettig grund men som för vissa är viktigare än livet i sig självt.
Nej, jag vet. Det gäller inte alla muslimer. Självklart inte, men varför visar inte alla de som inte tycker att detta är rätt, för alla andra? Varför protesterar de inte?
Judarna flyr Sverige och jag förstår dem.
De flyr Sverige på grund av ett beslut som andra tog åt dem för snart sjuttio år sedan.

http://www.svt.se/ug/vi-fick-sms-om-att-vi-skulle-komma-och-kasta-agg
http://www.svt.se/ug/palestinakonflikten-bakom-judehat
https://www.bra.se/bra/publikationer/arkiv/publikationer/2014-08-21-hatbrott-2013.html
http://www.svt.se/ug/vi-fick-sms-om-att-vi-skulle-komma-och-kasta-agg