torsdag 8 januari 2015

Fredens religion och det fria ordet.

Vilks kanske inte har så fel, men uppenbarligen hjälper det inte att ha livvakt med sig. Åtminstone inte om man är karikatyrtecknare i Frankrike och har förolämpat en viss religion som vi har på vårt klot.
För just den delen är fakta.
När det blåste som mest runt Vilks och hans karikatyrer var det många som tyckte att han fick skylla sig själv som retade upp en viss religion men ingenting har sagts om de karikatyrer som hycklar över andra religioner, etniciteter eller över hur människor ser ut.
Det är ju det karikatyrer handlar om, se det roliga i allt och sedan hyckla om det.
Klarar du inte det?
Läs det då inte för att lägga locket på något som inte passar en viss grupp går inte.
Satir är faktiskt, enligt de allra flesta människor i väst, roligt.

Det är viktigt att inte dra alla över en kam men faktum är att jag inte har sett några större demonstrationer från denna religiösa kant om hur fel detta och liknande händelser är. Deras ledare fördömer händelserna men folket gör inget uppror. Demonstrationerna som kommer handlar främst om att vi inte ska döma alla de med denna religiösa uppfattning som inte har gjort någonting, men varför är de själv så tysta?
Det är den tysta massan som är farlig. Alla de människor som tyst inte protesterar eller gör någonting och genom historien kan den tysta massan beskyllas för väldigt mycket saker. Sådana här händelser kräver att alla reagerar!

Jyllandsposten jagades härom året. Vilks är ständigt hotad. Denna tidning var det med.
Dessa gärningsmän vill tysta världen men vad är det de inte förstår?
Det fria ordet är det viktigaste som finns!

Charlie Hebdos skulle hyllas för att de inte har vikit sig!
Jag är den första som kan berätta saker jag inte tycker om hos Frankrike och dess invånare men en sak är säker, de står på sig när det händer något. När bönderna inte får som de vill stoppar de motorvägarna med sina traktorer och jag håller tummarna för att detta betyder en stor ökning av denna tidning för att hylla att de vågar, att de inte viker sig för att det finns sjuka människor på vårt klot.

Tankarna går till de drabbade på olika sätt och tummarna hålls för att gärningsmännen ska fångas och fällas för sina gärningar. Jag hoppas att alla hedrar dem, speciellt olika media, genom att visa upp det som fick dem mördade. Charlie Hebdos och Jyllandsposten har redan visat att de inte faller för hoten och igår kväll publicerade de bilder som har lett till detta fruktansvärda dåd. Det fria ordet och yttrandefriheten får aldrig tystas. Aldrig.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/langa-langa-minuter-som-kandes-som-en-evighet