onsdag 7 januari 2015

Israel existerar inte längre.

I kartböckerna är nu Israel bortplockat.
Förlaget har dock hunnit ändra sig nu men skadan är redan skedd.
De som beställde böckerna var inte intresserade av att ha Israel med på en karta över mellanöstern då de inte anser att detta land existerar.
Hur ska det, med denna inställning, någonsin kunna bli fred?

1948 bildades staten Israel och ständigt får man höra hur hemskt detta var för många. Senast för ett tag sedan såg jag ett facebookinlägg där en man från denna del av världen berättade att hans pappa hade blivit deporterad när gränserna lades om. Jag är fullt medveten om att många bara vill se den ena sidan av historien men faktum är att antalet människor som "deporterades", de fick välja själv, från Israel var ungefär lika många som "deporterades" från övriga länder i mellanöstern till Israel. Siffran gick i slutänden nästan jämt upp.
Den historien hör vi dock sällan.

I Sverige hör vi ständigt om hur hemska Israel är och den regering som nu sitter gick ut och erkände staten Palestina, som har inskrivet att landet Israel med dess medborgare ska förintas. Israel har inte detta inskrivet om någon. När jag ser den Palestinska flaggan viftas med ord om att de minsann kan försvara sig blir jag rädd. Välkommen till 2014!
wiki
Det var förra århundradet som era anfäder flyttade från den marken, släpp det.
I Sverige begår vi inte blodshämnd för det är ett stenålderstänk.
Det är inte ok att begå brott för ett annat.

Israel togs nu bort i skolböckerna som skulle användas i övriga länder i mellanöstern. Togs bort. Ska skolan inte främja alla elevers egna tänk?
Detta är för mig hjärntvättning av väldigt hög grad och visar tydligt hur människorna där fortfarande tänker. De vill inte ha fred, de vill inte komma överens, de vill verkligen utrota detta land.
Och världen ser tyst på.

Vi ska tycka synd om palestinierna för Israel har så mycket bättre vapen.
Jag förstår Israel. De har sagt att för varje bomb de skickar över muren, som jag har full förståelse för, så kommer de skicka tio åter tills de slutar. Någon gång måste de förstå att det är bättre att lägga ner sina vapen, släpp det hat som funnits i generationer och hoppas på att övriga världen också vaknar.

Jag kommer inte erkänna Palestina förrän den dag freden från dem mot Israel har varat i många år och de verkligen har visat att det är det de står för. Än så länge gör de allt för att motbevisa detta.

http://www.omni.se/topic/efe3ef11-21b5-4481-8e2a-24e7326b2a1f/02bf1324-eb00-4c12-8340-2b09e2aa803a