tisdag 27 januari 2015

Heja vänsterpartiet!

Det trodde ni aldrig! Föräldradagarna åt föräldrarna! Jag hoppas verkligen att vänsterpartiet står på sig, även om det är av den motsatta anledningen jag vill. Det räcker gott och väl att de vägrar gå med regeringen i denna fråga.

Det finns få saker jag anser vara så dumt som att staten försöker bestämma över andra människor och just föräldradagarna, de ska staten inte lägga sig i såvida familjen inte är skilda och inte kommer överens om hur dagarna ska fördelas.
Jag vill absolut inte att det ska finnas några märkta dagar till varje enskild förälder alls utan jag vill att alla dagarna fritt ska kunna disponeras. Vad de som sitter och bestämmer uppenbarligen inte förstår, är att många familjer inte har möjligheten att dela upp dagarna. Staten kan inte se vad som är bäst för varje familj och jag tycker det är pinsamt att folkpartiet följer med de röda i detta.
Styr de upp så att en månad till ska öronmärkas till pappan kommer det ställa till med mycket problem för en hel del familjer.
Som jag ser det handlar om pengar och inte viljan om att vara hemma eller inte.
Det bör inte vara så svårt att se, att den som tjänar "för mycket" gör ett oerhört glapp om denne skulle ta ut sina föräldradagar.
aftonbladet.se
Jag är helt övertygad om att varje familj själv kan dela upp sina dagar och i min värld, spelar det då ingen roll vilken förälder som tar ut dagarna. Varje familj vet själv bäst!
Vänsterpartiet vill inte gå med regeringen då de anser att tre öronmärkta pappadagar är för lite och att de vill att dagarna helt och hållet ska delas upp. Jag håller alltså inte med om detta utan vill att de ska stå på sig så att den tredje pappamånaden inte ska gå igenom.
Hade dagarna delats upp helt hade det varit en katastrof för vår familj.
Vi har löst det som vi har gjort för att det passar oss bäst även om det inte följer någon angiven modell. Varför skulle då staten lägga sig i?

Jag tycker detta tänk går till absurdum när det går in i varje familjs liv.
Det ska vara jämlikt i familjen, familjen ska går före och vara ett gott exempel. Jo, självklart. MEN, det ska vara upp till varje familj. Om vi har valt att mannen arbetar och kvinnan är hemma är det upp till oss och detsamma om det skulle vara tvärtom för vi är alla olika och ska inte stöpas i samma form. Traditionella könsroller ska motverkas, men, tänk om det är som det är av en anledning?
Det är enligt mig mycket märkligt att samma politiker som säger att vi ska se till varje enskild elev i skolan anser att deras föräldrar ska tvingas in i ett visst forum för att staten helt enkelt vet bättre. Pinsamt.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/vanstern-kan-falla-tredje-pappamanaden