måndag 19 januari 2015

Förnuftets seger!

Homo? Bi? Eller kanske bara hetero?

För mig spelar det absolut ingen som helst roll. Jag kan inte bry mig mindre för mina vänner väljer jag inte efter hur de ser ut, vilken religion de tillhör, vad de röstar på eller vilken sexuell läggning de har. De är alla, för mig, lika mycket värda.

I Egypten får man vara homosexuell som man. Det är ok.
Är du det fängslas du dock och anklagas för osedlighet.
svt.se
Männen i dessa artiklar friades men visar väldigt tydligt vart detta land står i denna fråga. Hade jag varit homosexuell i Egypten hade jag aldrig vågat visa det öppet när risken finns att detta är resultatet. De visas offentligt upp. Nakna. De får genomgå undersökningar i anus för att se om de varit osedliga. Allt för att förnedra och skrämmas. Allt för att kränka dessa människor.
Varför reagerar inte omvärlden?

Jag har vänner som är helt emot homoäktenskap och som verkligen uttryckt att de tycker det är konstigt med människor som vill leva med någon av samma kön. För mig spelar det ingen roll. För mig får andra människor tycka, tänka och göra vad de vill bara de inte tänker tvinga mig till någonting. Bara de är lyckliga!
Jag älskar alla människor fram tills de bevisat att de inte är värda det.

Jag är tacksam att dessa män friades och hoppas att jag innan min död ska få uppleva en värld där alla accepteras för de personer de är.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/osedlighetsmisstankta-friade-i-kairo
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6065179