onsdag 28 januari 2015

Asylboendet Grytan

Några veckor har passerat och allting runt asylboendet Grytan har tystnat.
Jag tänkte reflektera lite över det som hände för enligt mig är det mycket som är fel i vårt land.

Jag är inte nöjd med den brist på integrationspolitik som finns idag och skriver det ofta.
Jag är för en reglerad invandring för vi kan inte vara hela världens dåliga samvete. EU ska ta sitt ansvar.
Jag tycker det är dumt att alla som flyr Syrien får uppehållstillstånd här medan de som kan fly från värre situationer i andra länder inte får stanna då de inte är från Syrien. Vad har hänt med att alla människor är lika mycket värda? Varför döms/tas inte alla beslut, på samma grunder?

Corren.se
Jag är emot att vi nu drar ner på bidragen till de länder som befinner sig i kris för att använda de pengarna i Sverige då jag anser detta vara en björntjänst.
Jag anser hela systemet vara fel när människor med hög utbildning inte får sin utbildning validerad till vårt svenska system så fort som möjligt.
Jag anser det fel att vi inte sätter några krav för att de ska bli svenska medborgare.

Människorna som kom till asylboendet Grytan klagade och var missnöjda. Expressens Lotta Gröning tycker att deras protester är befriande, för de får också klaga.
Att de kommer till Sverige med en drömbild någon har visat för dem kan ingen annan hjälpa utan de som ska hållas ansvariga för det är de som visat de bilderna, sagt att allt är bra eller de som ljugit för dem. Inte migrationsverket. De har gjort vad de skulle.
Lotta Gröning tycker att fler som söker asyl ska klaga för att deras förhållanden ska bli bättre. Mycket intressant egentligen. De som kommer ska få klaga men ingen annan får då jagar hon och tidningen hon arbetar för, de människorna med blåslampa.
Sverige kan inte trolla fram lyxboenden till runt hundra tusen människor varje år när det inte ens finns lägenheter och andra boenden till dem som redan bor här.
Om hon inte visste det tidigare, kunde jag berättat för henne att människorna som kommer hit och söker asyl inte har det så lätt. De har flytt kriget och när de tagit sig hit, en lång och jobbig resa, behandlar vi dem som stackare som ska sitta rätt och upp och ner för att ta det lugnt och känna efter medan vi klappar dem på huvudet och ger dem allt utom det de verkligen hade behövt. (Som enligt mig är ett arbete och någon att prata om sina trauman med)
Under arbetskraftsinvandringen fick människor komma hit och börja arbeta inom den närmsta tiden för att dels lära sig svenska, och dels för att komma in i vårt samhälle. Alla som har varit hemma en längre tid vet att man blir knäpp av att inte göra någonting. Dessa människor sitter rakt upp och ner på stora anläggningar och bara väntar vilket för mig gör det fullt förståeligt att de inte mår bra och att det blir bråk. Problemet kommer då till det jag skrivit så många gånger tidigare,
det kan ju nämligen vara så att det kommer så pass mycket människor hit att vi inte kan ge dem varken ett bra mottagande eller ett värdigt liv. Kanske kommer det då för många människor?
Vad är då bäst?

De asylsökande männen i Grytan klagade för att de fått åka för långt och nedvärderade den kvinna som sa att hon ju bodde där. Det gick bara fyra bussar in till staden varje dag.
Tänk, så bor jag och har gjort hela mitt liv. Fyra bussar skulle dessutom varit en lyx.
De ville bo i större städer och ha nära till allting.
Sverige ser inte ut så och om den som informerade om Sverige missade detta, eller de inte kan läsa en karta, blir det fel. Jag hoppas Stockholm tar detta till sig för varför kan inte riksdagsledamöterna bo tillsammans? Hade de bott två och två hade det blivit mer än 150 lägenheter lediga på centrala lyxplatser i huvudstaden. Slottet hade haft plats för väldigt många människor men istället sätter vi dem ute i bushen på ställen som Grytan eller Hällevik.
Om vi nu ska hjälpa hela världen kunde det varit bra om hela Sverige, även stadsdelarna i storstäderna, tog sitt ansvar för mig veterligen har varken Täby, Djursholm eller Östermalm några asylboenden medan Malmö har ett antal.
Varför?

Jag tycker inte att människorna som kommer hit ska klaga för att de får bo i en gammal anläggning, långt till närmsta stad och där det är kallt. Inte heller att de fått åka buss långt för det ska de informeras om. De får den mat de ska ha, anpassad åt dem, tak över huvudet och lite pengar att röra sig med och det bör vara tillräckligt att veta när man inte ens stigit ur bussen man kommit med.
Dessa män på bussen klagade dessutom innan de ens hade givit det en chans, de lämnade inte bussen.
Hade de istället klagat på att deras utbildning inte är validerad inom ett par månader hade jag förstått dem. Om de klagat på långsamma arbetstillstånd eller bristen på språkutbildning i svenska så hade jag förstått dem. Om de klagat på bristen av praktik, ok.

Jag har full förståelse för en lång resa och att de inte ska buga sig och tacka för all framtid men någonstans måste även de känna, att det är bättre att sitta på en anläggning i Sverige och klaga än att vara kvar i kriget. Jag tror till och med bussen hade varit bättre att stanna i än kriget. Allting är alltid hur man väljer att se på saker och ting.
Inget är värre än man gör det, eller tvärtom.

http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/jag-tycker-att-deras-protester-ar-befriande/