tisdag 20 januari 2015

Dax för nya vindar?

Ny partiledare för Moderaterna valdes förra helgen!

När jag gick med i partiet för väldigt många år sedan var jag helt övertygad om att allt de sa var rätt men erfarenheten och åldern gör att jag till slut ser saker ur andra vinklar. Jag är Moderat för att jag anser att Moderaterna har rätt i flest antal frågor även om jag kan vara missnöjd med hur de prioriteras och hur de förs fram. Jag håller dock inte med dem om allt.
Reinfeldt var när han började en frisk fläkt som jag ansåg gjorde ett väldigt bra jobb.

Alla år inom politiken har dock visat mig att de människor som verkligen står för vad de tycker är få och det gäller inom alla partier. På något sätt får man kohandla med sig själv och försöka prioritera om på olika saker men en sak har jag blivit mer och mer övertygad om desto fler år som går.
Moderaterna kommer fortsätta backa så länge ingen tar upp de frågor som folket vill ha svar på.

Jag må vara en lantlolla som inte vet vad storstaden står för men jag vet att det som räknas som landsbygd i Sverige är betydligt större till ytan än våra större städer. Stockholm må anse att de alltid vet allting och vet bäst men faktum är att det inte är så. Makten ska komma från folket.

Kindberg Batra var inte mitt val till ny partiordförande men demokratin gör att jag enbart kan acceptera att hon fick platsen. Jag tycker att för mycket fokus har lagts på att vår nästa partiordförande tvunget skulle vara en kvinna och även om jag blivit imponerad av hur pass bra hon skött debatterna kan jag bara lyssna på de människor jag möter.
moderat.se
Hon har en stor börda på sig för att förändra den syn många har av henne.

Jag anser att Moderaterna behöver förändras. Jag anser att vi måste börja diskutera integrationen och vad som inte fungerar. Under valrörelsen var det den stora frågan men ingenting sades vilket resulterade i att Sverigedemokraterna blev ännu större. Till nästa val hade det inte förvånat mig om de går om Moderaterna. I Stockholm är de kanske en ny företeelse och ungdomspartiet har inte varit med så länge i detta, men här har de funnits sedan mitten av nittiotalet. Här är de inget konstigt och då bygden är liten känner man de flesta i alla olika partier.
Förändring verkar dock inte vara vad som kommer ske när det förs fram att Reinfeldts anda ska fortsätta. Andan om att vi ska hjälpa världens alla människor för att vi har så mycket plats i våra skogar samt att det är deras land.

Många protester har hörts och en hyllning ska skickas till Ulf Adelsohn vars kritik jag håller med om. Decemberövernskommelsen är en katastrof mot demokratin som jag ser det.

Jag har fått inbjudningar från ett par andra partier. Jag är välkommen över!
Faktum är dock att jag är Moderat även om jag uppenbarligen tillhör det gamla gardet av dem som ville ha kvar vårt starka försvar när det drogs ner, som vill diskutera invandringen och som kan tänka mig ett förstatligande av skolan.

Vi ska vara partiet som förändrar och som lyssnar på väljarna. Jag hoppas verkligen att det börjar ske snart för annars har vi ett katastrofval att vänta om tre år.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/kinberg-batra-vald-till-ny-m-ledare