torsdag 30 april 2015

Avstängd för att ha rapporterat ett brott.

Uppenbarligen spelar det en stor roll vem en person anmäler. Inte bara vem personen är utan även vilket yrke personen ifråga har. Utöver detta vilket arbete du som anmäler har. Sjukt. Lagen ska vara lika för precis alla.

Yrkesmilitär som är i andra länder, och då speciellt som är anställda av FN, SKA sköta sig. Det ska inte finnas ett enda undantag och straffet för den som begår ett brott under ett sådant uppdrag bör låsas in på väldigt lång tid.

svt.se
Franska fredsbevarande styrkor har enligt en rapport från en svensk militär utnyttjat barn, en pojke så ung som nio år, för sex i utbyte mot att de skulle få mat. Barnen kom utsvultna för att be om mat men fick detta bemötande. Hur i hela världen kan någon tro att dessa barn, anhöriga och deras vänner, ska se på en militär efter det? De är där för att skydda och hjälpa dem, inte agera ännu en bödel och det är totalt fruktansvärt att det går till på det sättet.
Den svenske mannens trovärdighet ställer jag högt då han inte har någon som helst anledning att ljuga om detta.

Jag anser att straff kan anpassas och detta är ett sådant fall. Om en person i egenskap av en beroendeställning utnyttjar den är det så många gånger värre i mina ögon. Exempel på detta är läkare, lärare, socialtjänstepersoner och militärer. Alla har någon form av myndighetsutövning bak sig vilket ger makt och den får absolut inte utnyttjas. Att då de utsatta är barn gör det hela ännu värre. Personen de ber om hjälp eller känner sig underkastade av kan vara den ende vuxne de har och den ställningen får absolut inte utnyttjas. Är det något som skulle ge maxstraff så är det detta. En sådan här händelse visar dessutom väldigt tydligt på hur dessa personer ser på dem de ska beskydda. Anser inte de att alla människor har samma värde!?

Om den svenska mannen inte får sitt arbete tillbaka säger detta en hel del om FN och hela min uppfattning, om att FN och UNHCR är ok, kommer katastrofalt ses om. Om det inte går att lita på personer i denna styrka, vem kan man då lita på?

Jag betvivlar inte en sekund att dessa män, för det är garanterat män, begått dessa handlingar men alla ska bedömas som oskyldiga fram tills dess att bevisningen finns. Jag hoppas verkligen att dessa barn får upprättelse och att detta aldrig någonsin händer igen.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/svensk-fn-visselblasare-avstangd