onsdag 15 april 2015

Rätten att bo i Pildammsparken.

Publiken applåderar. Många nickar instämmande. Tankarna på att långt över hälften av alla journalister är miljöpartister kommer helt klart upp.

Jag såg Debatt häromkvällen då det skulle handla om tiggarna som bosatt sig i Malmö. Jag är själv i Malmö relativt ofta och har sett ett av lägren, vilket inte är en vacker syn. Så fort någon debatterade emot lägren var det tyst medan när någon berättade vad synd det var, hur hemskt de hade det och allt som borde göras för dem togs upp, applåderade publiken.
Med andra ord, om publiken nu avspeglar verkligheten, jublar vanliga skattebetalare över att det finns människor som parkerat sig utanför varenda butik. Eller?
Mig veterligen säger statistiken tvärt om.
Varför i hela världen avspeglas inte detta i media då?
metro.se
Bild på lägret i Pildammsparken.
Människor är för mig lika mycket värda oavsett vilka de är. Andras åsikter bryr jag mig inte så mycket om såvida de inte går helt åt skogen men att försöka tysta någon, nej, det skulle jag inte göra. Jag ignorerar det istället.
Malmös kommunalråd försökte förklara hur mycket pengar de varje år lägger på hemlösa människor men istället får de som bosatt sig i parken yttra sig och de är inte nöjda. En före detta missbrukare och hemlös, om jag förstod det rätt, får också yttra sig. Tiggarna som bor i parken är inte nöjda. De vill ha ett drägligt liv och anser att Sverige, och i detta fall Malmö, ska stå för det.
De ser inte själv att de ställer till problem och påstår till och med att de faktiskt städat upp området de bott i för innan de kom såg det hemskt ut.
Varför i hela världen är dessa människor med i programmet?

Jag har inget emot någon av de som tigger personligen, men jag förstår verkligen inte varför någon kommun i Sverige ska ta ansvar för dessa människor. De kommer hit på eget bevåg, ingen tvingar dem, sen ska de ha åsikter om det system som finns här?
I Sverige kan man inte bara ta mark, man köper den för pengar man tjänar när man arbetar. Ett arbete får man främst för att man har gått i skolan. Varför tar inte Debatt upp detta!?
Program som Debatt ska visa på allas olika åsikter så varför tog de inte dit den markägare som försökt bli av med alla de människor som bosatt sig på hans mark?
Varför fick inte han komma till tals?

Detta är svensk media i ett nötskal.
Undersökningar visar faktiskt att fler människor i Sverige vill förbjuda tiggeri än som inte vill det. Jag hoppas verkligen partierna i riksdagen vaknar och tar tag i detta.
Förbjuder vi tiggeriet så kanske Rumänien kan ta några av alla de kronor de fått i bidrag från EU, för att hjälpa dessa människor på hemmaplan, åt att faktiskt hjälpa dem.
VI kan inte hjälpa hela världen.

http://www.svtplay.se/video/2816631/debatt/debatt-sasong-14-debatt-10