tisdag 14 april 2015

Den där stoppnålen..

Invandrare kan ta illa vid sig av försvarets närvaro och får därför inte delta i det traditionella nationaldagsfirandet. Vad kommer näst?
Vi kanske inte ska dela ut svenska flaggan heller?

Jag känner mig som den tjatigaste människan i hela världen när jag åter igen tänker ta ett citat från allas vår Piraten:
"Du kan inte säga stoppnål utan att någon enögd jävel tar det åt sig."

dn.se
Varför måste vi vara landet lagom?
I Sverige är det faktiskt tradition att militären medverkar vid nationaldagsfirandet. Har något ett problem med det, stanna då inomhus. Värre än så är det inte och jag blir så trött på den idioti, som jag anser att detta är, som enbart skapar röster åt det där partiet man helst inte ska nämna. Vi ska inte anpassa oss åt hela världen för de har faktiskt valt att komma hit och bör då inte ha några problem med att acceptera de traditioner vi har här. Allt annat är enligt mig fel.

Ibland känns det som om media är de som driver sådana här saker som sedan i sin tur gör att människor skapar problem. För några veckor sedan var det ett program i Tendens som handlade om polisen i exempelvis Biskopsgården. De intervjuade kände sig hotade av polisens uniformer och ansåg sig jagade av dem. En uniform var inte något bra för dem och de tyckte istället att poliserna alltid skulle vara civilklädda. Det hade enligt de intervjuade betytt att de inte hade kastat sten på dem när de kom. Ok Hm.. De har alltså ett problem med uniform?
Gå inte ut då eller flytta någon annanstans.
I Sverige är en uniform något bra med en person du kan få skydd av.
Inget farligt och har de inte lärt sig det är något fel.
Eller skyller de bara på det. Jag har inte svaret.

Medias lösning, och vissa personers, är uppenbart att polisen inte ska ha uniform och att militären inte får medverka i självklara saker. I framtiden vi kanske helt enkelt kan förbjuda all form av uniform istället så vet ingen vem man kan lita på. Det hade verkligen varit bra.
Suck!

http://www.dn.se/nyheter/forsvaret-inte-valkommet-pa-nationaldagsfirande/