måndag 6 april 2015

Trollskogen!

Välkomna till Hällevik och Stibyberget för att se om ni kan hitta de 26 troll som har gömt sig där!

För många år sedan kom en vän med ett gungande troll men det fanns ingenstans att sätta det på tomten så beslutet togs att vi skulle hänga det i skogen strax utanför tomtgränsen. Många barn gick förbi för att se trollet och ett tag senare var jag i en butik som sålde olika sorters troll. Några till hängdes då upp men efterhand har de försvunnit. Jag hade önskat att föräldrar hade en sådan pass koll på sina barn att de undrade var de hittat ett troll som de tar med sig men få har återkommit. Efter jul kom vi fram till att vi behövde sätta upp lite nya troll så jakten har gjorts på främst tradera.
Jag lyckades köpa en samling troll och till dem kom en lapp om att damen som sålt dem varit en samlare under alla år och att hon varit väldigt rädd om dem. Hon hade förmodligen inte blivit så glad över den behandling de har fått men min övertygelse är att de gläder fler upplimmade i träden här utanför än om de stått i någon hylla.

Efter att vi hade satt upp några troll satte en kvinna, Mona, här på gatan upp en "Varning för trollen"-skylt och sedan dess har det konstant varit människor här utanför. Precis vid vår tomtgräns står dessutom tre hus, ett utedass och en kyrka i miniformat. Dessa gjorde jag på högstadiet då vi tidigare hade besökt Blomsterträdgården i Eringsboda och mitt mål med mina föräldrars trädgård var att göra något liknande. Att ha små hus i trädgården var dock inte så populärt så jag fick tillbaka dem samma dag som papperna på huset var påskrivna.

Är det någon som skulle vilja besöka denna lilla trollskog så kör ni och parkerar vid återvändsgränden Vitsippsvägen 28/Gullvivevägen 26 i Hällevik, Sölvesborg. Trollen finns en liten bit in, på båda sidor av stigen, till naturreservatet.

Vi kommer efter hand som vi hittar fler troll sätta upp dem men om det är någon som skulle ha något över så går det bra att komma och placera ut det själv! Vill ni ha upp det på lite höjd så finns det en stege precis vid vår tomtgräns och den får ni låna bara ni lägger tillbaka den efter er. När vi gick igenom skogen sist hittade vi två troll som inte vi satt dit.

Trollen är mellan 2 och cirka 30 centimeter stora och finns främst en bit upp i träden.
Leta gärna upp dem, titta gärna men var försiktiga så att de inte går sönder och vänligen ha koll på era barn så att de inte försvinner! Trollen är främst av keramik och tål därför inte att tappas eller bankas på.

Inom en snar framtid kommer det att komma uppe en skylt som berättar att ni har hittat rätt men fram tills dess får ni helt enkelt chansa eller plinga på och fråga!
Under kommer bilder på alla trollen så att ni vet vad ni letar efter.

Med vänliga hälsningar//
Familjen Pilthammar