torsdag 23 april 2015

Totalvägra alla båtflyktingar uppehälle i Europa?

Det går att se det på olika sätt men Australien satte för snart två år sedan in regler som gjorde att alla flyktingar som kom till Australien via havet, omedelbart skickades till Papua Nya Guinea istället. Inhumant och oetiskt löd kritiken. Australien svarade med att få människor framöver skulle drunkna när de sökte sig dit. Nu två år senare kan hela världen se att antalet drunknade utanför Australiens kust nu är väldigt få. Ingen chansar längre att ta sig dit när de vet att de inte är välkomna utan skickas vidare.

Jämför detta med Medelhavet. Ett tvärstopp att ta sig in i Europa via havet hade med all sannolikhet haft samma effekt och den det hade drabbat hade varit smugglarna som idag blir väldigt rika på andra människors olycka. Regeringen, med Stefan Löfven i spetsen, går nu istället ut och lovar flygplan och båtar för att hjälpa till. Han säger att vi kanske ska ta emot fler kvotflyktingar, att Europa ska finna lagliga vägar in här.. men samtidigt drar samma regering ner på bidragen till de länder som behöver hjälpen.
sr.se
För att komma tillrätta med problemet bör vi ser vart det ligger.
Varför flyr människor?
Svar: För att extremister bombar och hotar i deras länder. De har det fattigt.
Hur kan vi då lösa det?
Ja, för mig är det rätt enkelt:
Använd lite av alla de pengar som nu läggs på asylinvandringen, gå tillsammans alla länder och gå sedan in och plocka bort alla extremister. Hjälp sedan till att bygga upp det som en gång var och skänk istället biståndet dit för att hjälpa till.
Lösningen kan i längden helt omöjligt vara att alla som flyr ska flytta till Europa och då främst till Sverige som det är idag. Varje dag berättar de på nyheterna om den enorma bostadsbrist som finns i vårt samhälle. Att lösa det med modulbyggen känns som en ny ghettolösning.

Afrika har cirka 922 miljoner invånare och befolkningstätheten ligger på cirka 30 personer på varje kvadratkilometer. Europa har cirka 730 miljoner invånare och en befolkningstäthet med 70 personer för varje kvadratkilometer. Lägger vi ihop dessa betyder det att vi kommer bli väldigt många fler i Sverige. Alla kommer inte fly, nej. Men inga länder i Asien är inräknade i detta. Hur i hela världen ska dessa människor bo?
I dagsläget finns inga lediga bostäder och vi har ungdomar och studenter som idag har stora problem med att finna sig en bostad.
Jag har aldrig sett problemet med att hjälpa dessa människor på plats. Istället för att hela Europa och främst Sverige nu ska ställa upp, varför inte se till att deras situation i sitt hemland blir drägligt?

Hela världen ser IS frammarsch, men ingen gör något. Hela världen ser hur många som varje vecka drunknar i medelhavet. På radion berättade överlevande om hur barn kastades i och sjönk som stenar, för vikten eller platsens skull. Om hela världen istället bestämde sig för att "nu räcker det!" och bestämde sig för att sätta stopp, så kunde alla dessa människor levt i fred i sina egna hemländer istället. Jag tror inte lösningen är att öppna upp landvägen och skicka flygplan för vad ger det i förlängningen? I mina ögon enbart bränsle på IS. De lyckades! Människor flyr och de kan avancera framåt. Plocka ner IS, Al Shabaab och andra terroristgrupper istället och låt det kosta. I förlängningen måste det helt enkelt vara det bästa och mest ekonomiska för alla parter.

Hade det blivit krig här hade jag hellre sett att jag fick hjälp hemma och trupper som gick in och skyddade mig framför att behöva flytta till ett land med ett helt annat klimat, annan kultur och annan mat. Jag hade aldrig känt mig hemma där.

Det kan vara så att hela Australiens befolkning är rasister eller så hade de kanske rätt. Människor behöver i vilket fall inte betala störe summor pengar för att få en säker död, att drunkna, utanför deras kust längre.

http://www.svt.se/nyheter/flyktingkatastrofen-pa-medelhavet
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/australien-stopp-for-batflyktingar
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6145059