söndag 19 april 2015

Norrmännen är inavlade?

Dåliga egna gener gör att norrmän väljer att omhänderta och placera litauiska barn i norska familjer för att i framtiden kunna bättra på sina egna gener. Jag skrattade när jag hörde det på radion.

dn.se
Tydligen är det så att många människor från Litauen har emigrerat till Norge för att arbeta där. Fullt förståeligt då det inte är så bra i deras egna hemland. Även här i Sverige finns det mycket Litauer som arbetar men det är ytterst sällan jag sett varken kvinnor eller barn i dessa skaror. Männen är klart överrepresenterade om ni frågar mig. Jag anser inte att de bor fullt drägligt när de är här och arbetar hos bönderna och uppenbart verkar det som om de har liknande boenden i Norge då den norska socialtjänsten väljer att omhänderta många av deras barn.
Vad gör de då?
Tar det till sig och försöker förbättra sin situation?
Nej, de sprider ut myter om hur hemska norrmännen är. Inavlade och korkade.

Om så många litauer anser att så är fallet, varför flyttar de då till Norge?
I min värld är detta något som hittats på enbart för att skapa rubriker och jag skulle istället vilja ge Norge allt mitt stöd. Barn ska ha ett drägligt liv oavsett vilka som har fött dem.
Jag efterlyser exakt samma tänk i Sverige gällande tiggarnas barn.
FNs barnkonvention är väldigt tydlig och barn ska alltid komma i det främsta rummet. Är det så att socialen gör skillnad på hur barn får bo utifrån vilken nationalitet deras föräldrar har, så är något väldigt fel. I mina ögon tyder socialtjänstens agerande på att de tänker rätt. De gör det rätta.
Föräldrarna vill självklart ha hand om sina barn men då får de se till att följa de lagar och föreskrifter som finns i det land de flyttar till.

Skulle då norrmän vara mer inavlade, mest i världen?
Det har jag väldigt svårt att se. Jag har väldigt svårt att se det i något i-land över huvud taget.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/norrmannen-mest-inavlade-i-hela-varlden/