måndag 20 april 2015

Vad var nu rasism?

Abdul Kader är ett offer i en rasistattack. Somalier, etiopier, malawier och andra invandrare i Sydafrika är de som blivit utsatta för denna rasism. Den bygger alltså inte på hudfärg utan enbart på den bakgrund av att de inte är födda i Sydafrika.
De som då står för dessa attacker?
svt.se
De är Sydafrikaner vilket kan innebära både vita och svarta människor men i detta fallet är människorna som utsätter utlänningarna för våld svarta.
Är det då verkligen rasism?

Vi modifierar dessa händelser och flyttar dem till Sverige:
Om en svart mobb hade attackerat en annan grupp invandrare i Sverige, är det då rasism?
Om en vit mobb attackerar en grupp invandrare i Sverige, är det då rasism?
Om en mobb attackerar en viss politisk grupp, är det rasism?
En grupp invandrare attackerar en grupp svenskfödda, är det rasism?
Om en viss religiös grupp attackerar en annan religiös grupp, är det rasism?
Ex; muslimer attackerar judar, kristna attackerar muslimer eller katoliker attackerar människor som vill ha kvar den svenska lagstiftningen för abort är det rasism?

Artikeln gör helt rätt för rasism, till skillnad från vad vanlig svensk media verkar tro, har inget med hudfärg att göra. Rasism är at utsätta en grupp människor, i detta fallet alla utlänningar oavsett religiöst tillhörighet, hudfärg eller vilket land de ursprungligen kom ifrån, för ett hat. I Sverige är rasism enligt medieeliten enbart något som kan ske från en grupp med vita människor mot en invandrargrupp. Jag har åtminstone inte stött på någon annan form.
Abdul Kader som fått sin butik plundrad. Svt.se
Svensk media med vänsterextremister i spetsen godkänner att människor, som inte är dömda för ett brott, hängs ut med bild och skrift för att de helt enkelt har gjort osmakliga kommentarer på olika forum på nätet. Jag försvarar inte kommentarerna men personerna i fråga är inte dömda för ett brott och dumhet är inget som är straffbart i Sverige. Gemensamt för dem alla är dock att de passar in i den form av rasism som extremisteliten anser vara rätt.

Rasism är inte ok för mig men det ordets klang har i Sverige klingat på fel håll. Media äger inte detta ord och det behövs att alla blir upplysta om vad detta ord verkligen innebär. Rasism kan mycket väl innebära att en viss politisk grupp ständigt blir utsatta, att en grupp kvinnor från inre Dalarna inte får arbete på grund av sin dialekt eller att människor med hundar av en speciell ras inte är välkomna till hundrastgårdarna någonstans. Rasism handlar inte om hudfärg.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/mangder-av-affarer-plundrade-i-Johannesburg
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/framlingsfientliga-attacker-skakar-sydafrika