onsdag 8 april 2015

Bensin(s)katten höjs.

Flytta från landet!
Med det tänk som finns på regeringsnivå kommer det nämligen inte att vara ekonomiskt möjligt att bo kvar här ute. Tack!
Bensinen ska höjas med 44 öre litern. Alla mindre företag beroende av bilar tackar för detta. Tillsammans med att ungdomsrabatten slopas kommer detta verkligen att bidra till fler arbeten. Men det är klart, i och med att de förstör för ROT och RUT kanske det inte stör så mycket då arbetena blir färre. Det värsta av allt är att det fortfarande verkar som om Decemberöverenskommelsen kommer hålla och jag förstår inte hur. Varför i hela världen tänker Alliansen godkänna detta?
Viss kritik har kommit fram men den är inte massiv och uppenbarligen går det inte fram.

Tack R Carlsson för lånet av bilden!
Vi som bor på landet ska nu drabbas av en regering som inte klarar av det den ska. Vi på landet ska straffas för att vi har valt att bo på här och vi ska vara solidariska mot att de i stan vill ha fler avgångar att välja mellan. Inte bara på bussen utan även pendeln och tunnelbanan.
Här har vi sedan något år tillbaka fått en buss som går regelbundet, hela en gång i timmen.
Det är mer än vad många andra har. Norrland ska vi inte ens tala om.

Varför ska då skatten på bensin och diesel höjas?
Jo, för att vi ska använda bilen mindre och de behöver skatten som kommer in på detta till bättre saker. Bättre saker i deras värld. Inte i min.

Samtidigt som de höjer bensin och dieselskatten i Sverige skrattar stora delar av övriga världen. Den som har rest lite vet att Sverige är extremt renligt. Naturen här är ren och de allra flesta människor tänker miljövänligt till stora delar. Hur vi än jämför är detta ett rent land. Jag har rest i många delar av världen och är inte ensam om det.
Många människor reser och det ligger en bild här som visar hur många flygplan som är i luften samtidigt. Se till vårt jordklot. Tror verkligen regeringen med miljöpartiet i spetsen att dessa ören gör något annat än ställer till det för familjer i Sverige?
För i det stora hela spelar det ingen roll så länge andra länder inte ens har kommit halvvägs så långt som vi har. Jag undrar egentligen om regeringen hade varit nöjd om alla människor flyttade till våra stora städer.

Vi har tur för vi har råd att ha nya bilar varav en är en miljöbil. De drar inte så mycket bränsle som en äldre bil gör. Alla kan dock inte detta så denna skatt drabbar enbart de som inte har pengar och de som har långa pendlingsavstånd. Vi ska väl dock vara tacksamma för med tanke på att a-kassan ska höjas till hösten så är det inte längre lönsamt att pendla till ett jobb.
Mer tid kan alltså spenderas med familjen.
Jag vet egentligen inte om jag ska nypa mig i armen och vakna ur denna mardröm.
Hur i hela världen kan det tillåtas att denna regering får styra?
Jag har i alla fall inte valt det.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6134277