tisdag 7 april 2015

Ett totalstopp i invandringen?

Sex månaders stopp för invandringen. Jag ska helt ärligt säga att det nog är första gången jag till viss del har hållit med en Miljöpartist. Bertil Torekull skrev i en debattartikel att ingen som sett Uppdrag Granskning kan anse det system som finns idag fungerande.
Innebär då detta att alla miljöpartister är rasister?
Sträcker de ut en hand till Sverigedemokraterna?
Vet de att de nu hamnar, åtminstone Torekull, i Researchgruppens blickfång?

Kritik kommer direkt från de miljöpartister som, självfallet, bor i Stockholm. Maria Ferm drar jämförelser med Raul Wallenberg under andra världskriget. Det måste vara väldigt jobbigt för Stockholms tyckarelit när en intelligent och beläst man, säger samma saker som den person de avskyr mest i hela riksdagen. Det parti de avskyr mest. Tänk då att denne man är en av deras egna.

I princip alla partier har nu haft någon form av kritik som har förts fram och jag hoppas att människorna vaknar. Precis som Torekull skriver kan ingen som sett Uppdrag Granskning missa alla de fel som finns i systemet och för att kunna rätta till dessa fel bör vi sätta ett stopp. Ett stopp som ska ägnas åt att se över systemet. EU behöver uppenbarligen tid på sig att se över varför så få länder gör det de borde och ett stopp här hade med all sannolikhet sett till att andra länder tvingades ta sitt ansvar. Torekull skriver om de kostnader som finns. Kostar detta verkligen pengar? Nähä?
Jag har bett om siffror utan resultat. På rak arm fick jag dock veta att det exempelvis behövs en ungefärlig heltidstjänst enbart för att söka de pengar som Migrationsverket betalar ut för de asylsökanden som finns i kommunen.
Varför inte bara lägga alla papper på bordet och sedan låta alla
Torekull, expressen.se
människor bestämma sig utefter det? Att det kostar pengar behöver man inte vara så intelligent för, inte heller att det genererar pengar i de fall de får ett jobb för det är just det, de sista undersökningarna visar på att många inte har ett arbete tio år efter att de kom hit. Vart kommer då pengarna ifrån?

Jag vänder mig helt emot detta att kommuner ska dela upp ansvaret på det sätt Stockholm tänker. Självklart ska ansvaret för de människor som kommer delas upp, men inte bara mellan kommuner utan även mellan stadsdelsförvaltningar. Anledningen till att jag tänker så är att exempelvis Stockholm, som har fjorton stadsdelsförvaltningar, ska få en jämn ström till sig för jag kan inte se varför Östermalm inte ska ta emot några medan Rinkeby-Kista ska ta ett stort ansvar. Jag kan inte de exakta siffrorna men jag hoppas det framkommer hur jag tänker. Det går inte att försvara sig med att man inte har några lediga bostäder eller lokaler för tänk, det finns inte här på landet heller.

Som Samir så förnuftigt förde fram i Uppdrag Granskning: Tänker de inte?
Vem minns Foten Karlsson som en rasist idag?
Han kallades det förmodligen på sin tid, när Lucia genomfördes 1989 (stoppade invandringen), även om det på den tiden inte var samma mode i ordet som nu.
Vi måste börja diskutera kvantitet och kvalitet för det system vi har idag är inte humant.

http://www.expressen.se/debatt/dags-att-tillfalligt-stoppa-invandringen/
http://www.expressen.se/debatt/replik-ta-strid-for-manniskovardet/
http://www.dagenssamhalle.se/kronika/den-humanistiska-stormakten-star-infoer-sin-stoersta-utmaning-14781
http://handels.gu.se/om_handelshogskolan/Nyheter/fulltext/ny-studie-om-flyktinginvandringen-och-de-offentliga-finanserna.cid1274535