söndag 26 april 2015

Förnyelse i ett nygammalt Sverige!

Hårdare straff och kritik mot Hokus-Pokus-regeringen. Ebba Busch Thor valdes igår till ny partiledare för Kristdemokraterna.

När jag först fick höra att Hägglund hade valt att ta ett steg tillbaka var det ett enda namn jag fick upp i mitt huvud: Ebba. Jag vet inte när eller varför men jag har följt henne en längre tid och hon är imponerande. Trots att hon är ett par år yngre än mig har hon hunnit göra väldigt mycket i sitt liv. Att inte ens ha fyllt trettio men kunna beteckna sig som partiordförande, det är imponerande.

svt.se
Jag har inga större problem med partiets politik även om jag aldrig kommer beskriva mig som konservativ. Jag tycker visserligen att vissa saker var bättre förr och att vissa saker ska behållas som de är, men i väldigt mycket betecknar jag mig istället som oerhört liberal. Jag räknar mig inte som kristen men tycker det är bra att partiet nu får en ledare som starkt deklarerar att de kommer stå upp för de kristna värderingarna. Detta i en tid då Sverige har skolor knappt får gå i kyrkan på skolavslutningen. Jag anser att religionsfriheten är bra men tycker att det borde vara självklart att vi, utan problem, ska kunna behålla de seder och traditioner vi haft de sista tusen åren. Vilken religion någon säger sig tillhöra är upp till dem och självklart varje persons egna val. Jag anser dock inte att någon ska tvingas på någon annans religion. Har någon problem med att Sverige är ett kristet land har de alltid möjligheten att antingen göra ett aktivt val av att inte delta i en tradition eller att lämna landet. Ingen blir tvingad att stanna kvar här.

Ebba Busch Thor står för en konservativare linje av partiet och hon har öppet deklarerat att Decemberöverenskommelsen inte är något för henne. Jag håller inte med henne om allt och känner henne inte personligen men hoppas att denna friska fläkt kan få igång lite nya diskussioner i riksdagen! Och för allt i världen, låt Decemberöverenskommelsen brytas upp för det är inte demokrati i min värld och jag förstår inte hur någon kan stå bak den.

Stort grattis till posten Ebba och heja dig!

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/ebba-busch-thor-vald-som-ny-kd-ledare