fredag 24 april 2015

Främlingsfientliga EU?

150 000 asylsökande kom i fjol över Medelhavet om siffrorna i artikeln stämmer. Av dem sökte nästan två tredjedelar asyl i Sverige. Dokument som har läckt säger nu att dessa 150 000 personer ska bli 5000 istället.

"Vår omedelbara prioritering är att förhindra folk från att dö på havet. Vi har därför beslutat att stärka vår närvaro på havet, att bekämpa människosmugglare, förhindra olagliga flöden av migranter och stärka den internationella solidariteten, sägs det bland annat."

Om detta skrev jag igår. Australien såg till att de som kom i land skickades tillbaka eller någon annanstans och det resulterade i att de som nu dör på haven utanför deras kust är få. Enligt dokumentet som det hänvisas till i artikeln kommer nu EU göra något liknande. Allt för att förhindra att människor ska dö på havet och jag tycker det är bra.

svt.se
Jag har väldigt många gånger skrivit om de kvotflyktingar världen har. Det är de människor som enligt FNs UNHCR har det allra sämst i hela världen. Dessa flyger vårt land och hämtar för de är så utsatta och fattiga att de aldrig kommer att kunna ta sig hit. Som det ser ut nu är det precis tvärtom. De med pengar chansar och försöker komma hit medan de som inte har någonting stannar kvar. Främst är det män som kommer vilket gör att de som lämnas bakom är kvinnor och barn. Samtidigt vittnar många om de oerhört hemska scener som utspelar sig på de flyktingbåtar som kommer över Medelhavet. Barn kastas i, människor misshandlas till döds och få av dem som sitter i båtarna har flytvästar. Ännu färre av dem är simkunniga. Mitt hjärta blöder för de som dör på dessa resor och då främst barnen. De kan aldrig någonsin hjälpa att de finns i den situation de är. Det är också anledningen till att jag helst hade sett ett, minst, tillfälligt stopp av asylinvandringen för att sedan istället öka antalet kvotflyktingar som vi tar emot. Då hjälper vi de mest utsatta och däribland barnen.

Intressant i medias reaktioner över denna situation är att de vinklar saker och ting beroende på vem som säger eller skriver det. Hade kommentaren om att EU borde minska dessa 150 000 människor till 5000 kommit från någon på högerkanten i svensk politik hade de blivit politiskt hängda av den vänsterstyrda media vårt land har. Nu är detta istället ett dokument som EU diskuterar. Menar media då att hela EU styrs av rasister? Eller det kan vara så att de i toppen nu blivit så rädda att alla länder i framtiden ska ta emot lika många människor som Sverige och Tyskland, att detta ses som den enda utvägen?

Jag anser att EU, om de nu tar ett sådant här beslut, gör helt rätt.
Utöver det hoppas jag på att det kommer börja ställas krav i vårt land. Självklart ska människor få chansen till ett nytt liv men att sätta som krav att de ska kunna svenska för att bli medborgare här, det är inte konstigt. Att ställa krav på att de ska försörja sina anhöriga, det är inte konstigt. Svensk välfärd är uppbyggd på att alla ska dra sitt strå till stacken och vill vi behålla vårt välstånd måste vi stå fast vid detta. Om de människor som kommer hit och söker asyl känner sig så hotade och rädda som det sägs, bör inga krav vara ett problem för dem. Hade det varit jag hade jag gjort vad som helst för att slippa återvända, om det var den verkliga skräcken.

http://www.svt.se/nyheter/eu-ska-bara-ta-emot-5000-flyktingar