fredag 17 april 2015

Irländska plattläggare på väg!

Varningarna går nu ut för de irländska plattsättare, asfaltläggare, takbyggare.. you name it, som kommer till Sverige varje sommar för att lura människor.
Det måste ju vara så att de inte har förstått att de inte behöver luras här, de kan sätta sig utanför ICA med en kaffemugg istället. I andra fall kan de söka asyl och få betalt varje dag. Det tar cirka ett halvår innan de får ett avslag men från dag ett har de betalt.
Vill ingen berätta det för dem?
byggahus.se
För meningen med alla människor måste väl ändå vara att det ska vara lika för alla, oavsett vilket land det gäller. Eller?

Detta är för mig urtypiskt för media i Sverige.
Varför varna för irländska människor som vill arbeta men inte för de som bara kommer för att tigga men sedan uppehåller sig här olagligt?

Tro mig, jag försvarar ingen av dem för jag anser det vara hemskt att det finns de som är kapabla till att lura andra människor. Speciellt äldre. Men hade de varit välkomna om de bara tänkte sitta utanför närmsta butik för att tigga?
Hade det varit en helt annan sak?

Människor är välkomna till Sverige om ni frågar mig. De ska dock följa svensk lag och åtminstone kunna klara att tala svenska för att få stanna kvar här. Jag vill inte att det ska finnas ett utanförskap, inget vi och dem men det är precis vad jag anser skapas när ingen tar tag i de uppenbara problem som finns här. En EU-migrant får stanna i Sverige i tre månader. Vem ser sedan till att dessa människor inte stannar?
Vem kontrollerar att de lämnar landet?

De irländska asfaltläggarna, oavsett vad de kallar sig, är ett gissel och jag önskar vi slapp dem här till att luras. På samma sätt önskar jag att vi verkligen satte krav på de människor som placerat sig utanför varenda butik. I mina ögon är inget av det ok.

http://www.jonkopingsposten.se/artikel/38385/polisen-varnar-for-asfaltslaggare